Петър Волгин: Очаквам силни протести, ако властта засили България в месомелачката на войната

  Рет қаралды 34,084

Поглед Инфо

Поглед Инфо

2 ай бұрын

/Поглед.инфо/ „Любовта ми към радиото е още от детските ми години. От малък слушам радио. Вероятно е свързано с баща ми, който слушаше ВЕФ, с който ходеше в банята, кухнята.. Навсякъде го разнасяше със себе си. Слушаше и забранените по онова време Свободна Европа и BBC, доколкото беше възможно това, защото бяха заглушавани. Това каза в предаване на Поглед инфо, пред Валентин Кардамски, известният водещ от БНР Петър Волгин, който преди дни представи книгата си „Живот в радиото“.
Той сподели спомен, че и като малък е участвал в радиопредавания. „Като студент, когато започнах да работя в Хоризонт, вече ми беше познато, защото знаех какво е микрофон, червена светлина и пр. Тази моя любов към радиото е от дете и така до ден днешен“.
На въпрос, кога стана опасно казването на истината и другото мнение, Петър Волгин отговори: „След началото на войната в Украйна. И преди го имаше това, но сега стана изключително видимо. И това не е само в България. Понякога ми се струва, че у нас все още има малки островчета на свобода и свободна мисъл. В Англия, Германия, Италия и др. европейски страни, извън интернет, в националните им медии посмъртно не можете да намерите друго, освен, че Путин е идиот, а Зеленски гений, Бог и пр. Парадоксално, но ние удържаме макар и минимална нормалност. А що се отнася до целокупния ЕС, с изключение на Унгария, диктатурата на едно единственото мнение е страшна. Най-тъжното е, не че в България се възцарява царство на фалшивото единомислие, а че това е общ процес за целия ЕС.“
Запитан дали възможността да бъде казвано у нас другото мнение всъщност не изпуска парата на общественото недоволство у нас, защото в ЕС народите не спират да протестират, а у нас - не, Волгин коментира: „Може би има в гражданите у нас умора от всичко политическо. Освен това от поне десетина година или след 2013 г., на протестите се гледа с друго мнение. След онази огромна бутафория от така наречените протести срещу правителството на Пламен Орешарски, хората видяха, че протестът не е просто един автентичен израз на народен гняв, а целенасочено действие, с което едни хора целят да заемат властови позиции в политиката, медиите, икономиката и пр. Има граждани, които гледат на протестирането като на служба, с която да заработят грантове и пр. Но съм сигурен, че в даден момент ще има автентични протести, каквито бяха срещу управлението на ГЕРБ, или тези от началото на 2013 г. срещу високите цени на горивата и електроенергията пак в правителство на Борисов. Не е умрял този дух. Ще има силно протестно движение, ако българските управляващи, които и да са те, засилят България в месомелачката на войната.“
Цялото интервю с Петър Волгин, вижте във видеото:
Втората част от интервюто гледайте ТУК: • Петър Волгин: Ще ...
Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и конкретно за 11 МИР Ловеч с водач на листата Румен Вълов Петков - доктор по философия, главен редактор на 'Поглед.Инфо' и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите приятели в Ловеч и София кого да подкрепят!?
Абонирайте се за нашия Ютуб канал: www.youtube.com
и за канала ни в Телеграм: t.me/pogled
Влизайте директно в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?
Тагове: Петър Волгин, протести, избори, власт, България, война

Пікірлер: 200
Милка Милчева
Милка Милчева 2 ай бұрын
Аплодисменти за Петър Волгин ! Един почтен и брилянтен журналист ,от малкото останали в сегашно време !
Vesselina Popova
Vesselina Popova 2 ай бұрын
Благодарим на г-н Волгин, че е на страната на ИСТИНАТА!👍🙏🍀💕🇧🇬🇧🇬🇧🇬💕
Maria Kirilova
Maria Kirilova 2 ай бұрын
Аз съм пенсионерка. Имам 2 сина и внук на 20 години. По цял ден съм в Ютуб. Слушам швейцарски,руски,украински,немски,израелски канали. Хората говорят с документи. И ме е страх! Ще ни набутат в мясорубката,защото сме славяни и православни. Не им трябваме на англосаксите. Не влизаме в "Златния милиард". Трябва им територията. Гласувайте,хора за Възраждане!
vladimir panov
vladimir panov 2 ай бұрын
И в тия документи пише ли Костя Копейкин колко взима от руското посолство?
Диана Митева
Диана Митева 2 ай бұрын
@vladimir panov А ти там ли беше Костадинов като вземаше, и по колко вземаше? Ако не си бил там, първо: не коментирай, и второ: не позволявай да те манипулират, и да ти промиват мозъка!!!!!
Станислава Филипова
Станислава Филипова 2 ай бұрын
​@vladimir panovДоказваш, колко си невеж!
Denis Ilkov
Denis Ilkov 2 ай бұрын
Поздрави на двамата ерудити!Голямо съчуствие към г-н Волгин,как успявате да се съхраните сред толкова невежи ,зле подготвени и заслепени свои„колеги” ,уважение и респект!Такава помия от БНР за последната година+,не съм слушал за скромните си 40+години,потрес.Бъдете здрави
Alexander Asenov
Alexander Asenov 2 ай бұрын
Не бих го казал по добре:-)
Георги Хрисимиров
Георги Хрисимиров 2 ай бұрын
Българи, мобилизирайте се! Излезте на 02.04 и убедете колкото се може повече хора също да излязат! Негласуването не е решение, не е бунт, не е "велик морален акт", а чиста проба робско мислене и подкрепа за ГЕРБ, ППЛДБ и ДПС - партиите с най-твърди ядра. Изберете свободата с номер 3!
Hris H.
Hris H. 2 ай бұрын
Ники Гората изчезваше бързо, но дърветата продължаваха да гласуват за брадвата, защото си мислеха, че дървото на дръжката е от тях.
dod121 xD
dod121 xD 2 ай бұрын
Крайно време е за Възраждане !❤😊
Neli Petkova
Neli Petkova 2 ай бұрын
Ясно е вече, че ако не гласуваме пак ние ще го отнесем. По-добре е да гласуваме. Колкото повече българи гласуват, толкова по-близо ще бъдем до истината. Гласувайте, българи!
 Jannete Yankova
Jannete Yankova 2 ай бұрын
ВОЛГИН, благодаря за истината! Много е ценно това! Вярвам в справедливостта, която ще победи!
Мартин Качаунов
Мартин Качаунов 2 ай бұрын
Браво Петре! Бъди все така дързък и обективен! Поддържай надеждите на обруленият народ все така... Благодаря ти, че казваш истината.
Венелин Миланов
Венелин Миланов 2 ай бұрын
Не се ли разбудим на 02.04. и не само?!. Лошото минава, иде страшното!!!.
Валя Пенева
Валя Пенева 2 ай бұрын
Благодарим Ви за предаването
nvmffs
nvmffs 2 ай бұрын
Прави сте, никой друг освен Възраждане не смее да се изправи срещу спуснатото нареждане да ни вкарат тихомълком в конфликта
Милка Милчева
Милка Милчева 2 ай бұрын
Не е вярно ,че никой друг ! Може би имате впредвид от последния парламент ,но има и други политици ,общественици и ерудирани хора ,които го казват и предупреждаваха !
nvmffs
nvmffs 2 ай бұрын
@Милка Милчева Така е, но нека го заявят в национален ефир! Вместо това не ги видяхме дори на протеста на майките.
Ico Hristov
Ico Hristov 2 ай бұрын
​Ники Направи ти възраждане за България,щом искаш възраждане и си честен.Но май си от послушковците,които нищо ,освен материалното не ги вълнува.
Alexander Asenov
Alexander Asenov 2 ай бұрын
Ники Никинко, гледам че са те активирали, ще те деактивират след това! Говориш лъжи , иначе:-)
Maya Jordanova Stoyanova
Maya Jordanova Stoyanova 2 ай бұрын
Евала, Г-н Волгин!!! Докато има българи като Вас, които използват мозъка си по предназначение, както Вие правите постоянно, България няма да пропадне! Благодаря Ви с поклон
Владимир Христов-Vladimir Hristov
Владимир Христов-Vladimir Hristov 2 ай бұрын
Благодаря за хубавото предаване
Илиана Куртева
Илиана Куртева 2 ай бұрын
Будни българи гласувайте за ВЪЗРАЖДАНЕ! Независима и свободна България! Вие избирате! Бюлетина 3. ❤
mayyaiv
mayyaiv 2 ай бұрын
Винаги!
V. Kunchev
V. Kunchev 2 ай бұрын
😢
Венелин Миланов
Венелин Миланов 2 ай бұрын
Подкрепа от градъ на Щастливецъ СВИЩОВЪ!. Каузата ВЪЗРАЖДАНЕ, СВОБОДА за РОДИНА!!!.
Neli Petkova
Neli Petkova 2 ай бұрын
Браво, Волгин! Смелите ги съдят страхливите. В теб има индивидуалност, уникалност и свобода! Продължавай напред!
Soia Yensen
Soia Yensen 2 ай бұрын
С Уважение!🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️
Paul Diamond
Paul Diamond 2 ай бұрын
Спомням си, какво ми разказваше баба ми за циганин, който трябвало да свърши някаква работа... Преди да започне, той помолил да му дадат нещо за ядене и пиене с въпрос-обяснение: " Празен човал стои ли?..."... Като хапнал и пийнал, не започвал работа с аргумента: "Пълен човал прегъва ли се?!... "... Празен стомах има ли време за протести и митинги?... Пълен търбух недоволства ли? !...
Lina
Lina 2 ай бұрын
Чувал, не ЧОвал
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Убийство
Marjan Janevski
Marjan Janevski 2 ай бұрын
Многу паметен човек👍
Denitsa Tsvetanova
Denitsa Tsvetanova 2 ай бұрын
Първо , самият факт , че няма съмнение какви хора пак ще 'спечелят' изборите , ме хвърля в срам , шаш и паника . Затова честно НЕ ОЧАКВАМ НИЩО от моя народ , страх ме е от него
Красимир Димитров
Красимир Димитров 2 ай бұрын
Нека ние правим каквото трябва (на 2 април - бюлетина номер 3)! Пък каквото стане! Нали и Стоичков го казва :" Който играе - пИчели, който не играе - не пИчели!" (по пловдивски диалект, но вярно!)
Denitsa Tsvetanova
Denitsa Tsvetanova 2 ай бұрын
@Красимир Димитров , кои са тия 3 ?
Nadezhda Valkova
Nadezhda Valkova 2 ай бұрын
Прекрасен!
Роза Кацарска
Роза Кацарска 2 ай бұрын
За протеста "България зона на мира" много хора не знаеха.
Emil Iliev
Emil Iliev 2 ай бұрын
Аз в днешно време намирам мн. странности, така да кажа. Уж говорим за демокрация, а всъщност ни диктуват правилата, това не е ли диктат, диктатура под формата на демокрация. Още нещо. Казват пазарна конкуренция, да се конкурират стоките на пазара, а всъщност Запада не търпи конкуренция, сравнение. Щото ми се струва, че нашата държава поради това я разрушиха да не създава конкуренция и за други държавни иде реч. То май да не излезе поговорката,, Вълкът козината си мени, нрава никога,, нрави им се така на хората и си въртят баницата, както им харесва. Изживяват се на господари на земята, но това е комплекс не е качеството. Качеството е висока класа, тези не са класа. Поне според мен.
Красимир Димитров
Красимир Димитров 2 ай бұрын
Не само, че не са класа! Те са най - долното съсловие на обществото! Тежко им!
Нина Дрянкова
Нина Дрянкова 2 ай бұрын
Е, велики сте! Страхотни! Благодаря, че Ви има.
Nikolai Dqnkov
Nikolai Dqnkov 2 ай бұрын
Явно следващата книга за четене вече е ясна. 😉
Габриела Накова
Габриела Накова 2 ай бұрын
Петър Волгин👍👍👍👍
Mario Parlev
Mario Parlev 2 ай бұрын
ВЕФ, но от модификацията с 13 метра КВ.И "Селена" вършеше работа. А дядо ми беше редовен слушател на ВВС(която е слушал още от военното време), Свободна Европа (за която казваше, че понякога лъже повече и от "нашите" ) Гласът на Америка,Ватикан и това по време на излъчването на емисии на български.През останалото време слушаше радио"София". Още го нямаше ни "Хоризонт" ни "Христо Ботев" или "Орфей".Това през 60-те.
Yovka Nikolova
Yovka Nikolova 2 ай бұрын
С уважение!
Veneta Stamatova
Veneta Stamatova 2 ай бұрын
Адмирации! “Живот в радиото” е следващата книга, която ще започна.
D K
D K 2 ай бұрын
@11:26 - и въпреки това предаването на Волгин е най-слушаното в националния ефир
Bojidar 93
Bojidar 93 2 ай бұрын
❤Хубав гост
Lubomir Pet
Lubomir Pet 2 ай бұрын
Петър Волгин, винаги удобен, винаги подкрепящ. Орден за заслужил Ударник да му се даде веднага.
Svetla Atanasova
Svetla Atanasova 2 ай бұрын
Слава на Бога, че ви има!!!
Роза Кацарска
Роза Кацарска 2 ай бұрын
Добре, че Ви има.
Velin Vasilev
Velin Vasilev 2 ай бұрын
Мехлем за ухото, професионалисти !!!👋
Niki7000 Niki
Niki7000 Niki 2 ай бұрын
Господин обърка България с Франция.Какви протести 63% не гласуват,сигурно доволни от всичко,48%не прочели нито една книга (опитване на флагманбг).20% смятат да гласуват след всичкото за пп,как Възраждане ще им даде акъл?Избори.България.Възраждане.
Katia Andrews
Katia Andrews 2 ай бұрын
В САЩ е същото, освен Такър Карлсън,и имаше искания да го свалят
Iliya Shtilyanov
Iliya Shtilyanov 2 ай бұрын
Волгин е смел ,честен ,неподкупен журналист ,които днес почти няма в България!
Ивайло Илиев
Ивайло Илиев 2 ай бұрын
Гласувайте Българи!
Deyan Todorinski
Deyan Todorinski 2 ай бұрын
Петьо, какво стана с предаването ти? От седмици не го намирам в youtube както преди? Спряха ли те, какво се случва, защо вече те няма всеки уикенд?
Antonina Stancheva
Antonina Stancheva 2 ай бұрын
Политически некоректно спира да излъчва преди избори..... Великова също не прави предаване в неделя.
Lilia Krasteva
Lilia Krasteva 2 ай бұрын
Проверка дали сме хора или овце за заколение.
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Давай докраѝ!
chev chelios
chev chelios 2 ай бұрын
👍💯👏👏👏🔝🔝
Bonka Tomova
Bonka Tomova 2 ай бұрын
Моля, никога не канете това противно недоразумение Георги Лозанов!! Просто този няма какво да ми каже! Не е лицеприятен, мисли се за фактор, а не е никакъв! Прилича ми на "Квазимодо", съжалявам!
Станислава Филипова
Станислава Филипова 2 ай бұрын
Абсолютно! Противен клоун!
Wanina
Wanina 2 ай бұрын
👏👏👏👌
ВЪЛК ЕДИНАК СЪЗДАТЕЛЯ
ВЪЛК ЕДИНАК СЪЗДАТЕЛЯ 2 ай бұрын
Обърнете внимание на последните две изречения на Волгин.
CorModo
CorModo 2 ай бұрын
_Умерен бунтовник._
Yulia Kiryakova
Yulia Kiryakova 2 ай бұрын
Липсата на протести, мисля, е "снишаване", наследено от турското "присъствие" 500години?!?
Iliya Shtilyanov
Iliya Shtilyanov 2 ай бұрын
Абе да отиваме и да превземем Москва:-))))))
Recep Pomak
Recep Pomak 2 ай бұрын
Браво, г-н Волгин!
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Диктатора
ALEKSANDAR KOCEV
ALEKSANDAR KOCEV 2 ай бұрын
Кардамски, Костадинов 1000 пъти каза че ще направи всичко за да не се влезе във войната. Изгледай му видеото при Карбовски например и не ми хвали БСП и левицата че чак е жалко
Katia Andrews
Katia Andrews 2 ай бұрын
Хоризонт също казваше истини
mitko b
mitko b 2 ай бұрын
😅
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Изкарва париѝ!
Just Converted
Just Converted 2 ай бұрын
Кой ще протестира ? Политически неграмотният ли ? Страхливият ли ? Държавният служител ли? Циганското малцинство ли ? Кметовете ли ? Съд, прокуратура и МВР ли ? Престъпният подземен свят ли ? Здравеопазването ли? Бизнесът ли ?Медиите и телевизията ли ? КОЙ.....КОЙ ????
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Пак заповядай
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Първия осакатен
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Жозе БореЛ
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Бой
TODOR PETROV
TODOR PETROV 2 ай бұрын
Аз съм пропагандатор. Слушайте моят Президент на САЩ -Тълси Габард
Mihail
Mihail 2 ай бұрын
Волга
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Патица
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Ние
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
О
Angel Paskalev
Angel Paskalev 2 ай бұрын
Не са
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Яяя
Petyo Penev
Petyo Penev 2 ай бұрын
И Тея обърнаха палачинката. Как все още са живи?
Mihail Georgiev
Mihail Georgiev 2 ай бұрын
Лигльо
mayyaiv
mayyaiv 2 ай бұрын
Радио "Свободна Европа" било заглушавано, ама бащата на Волгин го слушал. :))) Колко да е заглушавано, след като е могло да се чува?😂
Nadia Andreeva
Nadia Andreeva 2 ай бұрын
беше хеви метъл
mayyaiv
mayyaiv 2 ай бұрын
@Nadia Andreeva Не Ви разбрах? В какъв смисъл е било хеви метъл? Предавало е само такава музика?
Antonina Stancheva
Antonina Stancheva 2 ай бұрын
Чуваше се, но наистина беше заглушавано и понякога се губеше..... От личен опит го пиша.
mayyaiv
mayyaiv 2 ай бұрын
@Antonina Stancheva Благодаря!
Dimitar Vasev
Dimitar Vasev 2 ай бұрын
Заглушаваше се, но се слушаше на къси вълни 4м, 25м, 31м скалата се въртеше постоянно. Мислехме си, че ако сме на високия хълм над селото или издигнем висока антена... луди млади години.
Vladimir Stoyanov
Vladimir Stoyanov 2 ай бұрын
Телевизия Останкино,добър вечер!😂
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 ай бұрын
Ами превключете на CNN, щом Ви харесва
Vladimir Stoyanov
Vladimir Stoyanov 2 ай бұрын
@Lili Dimitrova стига да поискам,благодаря за съвета все пак..
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 ай бұрын
@Vladimir Stoyanov моля, а и колкото повече се гледа са различни гледни точки.Пример разликата в отразяването на срещата Си и Путин.
Elka Zarkova
Elka Zarkova 2 ай бұрын
Елементарно,опростено казано.Това не е пропаганда,а самостоятелно мислене.Опитите да заличите мислите на другите са обречени на неуспех.Да,присъединихме се към Европа,но от нея нищо не остана,жалко!Харесвам хората в САЩ,възхищавам им се,но не тези,които диктуват сега правилата.Ще има обрат,а тогава какво?Много ще запеят друга песен.Волгин няма да е от тях.
atman pg
atman pg 2 ай бұрын
Г-н Волгин има право да изразява личните си пристрастия в своя фейсбук. Когато е в ролята си на водещ в БНР, длъжен да дава думата и на онези, с които не е съгласен Препоръчвам му да вземе за пример своите колеги от БНТ.
Диана Митева
Диана Митева 2 ай бұрын
Колегите му от БНТ не канят неудобни гости! Ако все пак госта започва да изразява различно мнение, водещата веднага го прекъсва, и така зрителя нищо не може да разбере! За какъв пример говорите! В другите казионни телевизии е същото: не се приема друго мнение, освен "правилното"!
Videlin Subev
Videlin Subev 2 ай бұрын
Руския чехъл Влогин
Lubka Pavlova
Lubka Pavlova 2 ай бұрын
Хе хе, Възраждане били против , а не смеят да гъкнат против Радев, който подписа санкциите който подписа 2 пъти Декларация с Б9 , че Русия е агресорът и Костадинов също. 😂
Juli Spiri
Juli Spiri 2 ай бұрын
Ей манаааго тоз водеш тея баклуци
V. Kunchev
V. Kunchev 2 ай бұрын
Костадинов не е този,за който ви се представя.
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 ай бұрын
Хади бе и фактите какви и кои са?
V. Kunchev
V. Kunchev 2 ай бұрын
@Lili Dimitrova По допитване на над 50% от привържениците и членовете на партията му,те желаят постоянни протести навсякъде.Той не ги организира,като по този начин не се съобразява с хората,на които разчита.Вие как си мислите,до какво ще доведе това? И не преследва ли нещо друго Костадинов? Защо забрани гражданските квоти?
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 ай бұрын
@V. Kunchev заради гафа на Гунчева която постави цялата партия,протести казвате...колко души бяха във Вашия град на похода на мира например? Искат протести тук,а истински не.
Maria Kirilova
Maria Kirilova 2 ай бұрын
А,кой е? Кажете,като знаете!
Maria Kirilova
Maria Kirilova 2 ай бұрын
Завиждате ли на Възраждане? Типично по български! Стани ти ,за да седна аз!
Paul Diamond
Paul Diamond 2 ай бұрын
Явно таткото е искал да компенсира комплекси от фамилното си име, с дълбокото съжаление, че има източно славянско звучене... Интересно защо докато е слушал Свободна Европа и Гласът на Америка в тоалетната, не е имал душевната сила и мъжеството да си смени фамилното име... Например на Темзин или поне Дунавский...
Роналдо Бачев
Роналдо Бачев 2 ай бұрын
Дойде момента БСП,да управлява.Бъдещето се развива със социални програми.Единствената партия, която се бори за справедливост.
Maria Angelova
Maria Angelova 2 ай бұрын
БСП за Америка с Кури Калашникова ли слугинята на Кокорчо ? Много успешно те вкара във война и изпрати 4200 тона оръжие срещу Русия.
Диана Митева
Диана Митева 2 ай бұрын
Те нали управляваха! Видяхме ги! И те мислят само за себе си като вземат властта!
lone_wolf
lone_wolf 2 ай бұрын
😂😂😂
Alexander Asenov
Alexander Asenov 2 ай бұрын
Роналдо, Роналдиньо, Роналду, никога не се исказвайте пред Хора:-)
Petre Mitrov
Petre Mitrov 2 ай бұрын
Този човек с руската фамилия Волгин, сигурно е дете на АБПФК- савецки българи. Хич го няма когато се касае за националните интереси на България!
костадин николов
костадин николов 2 ай бұрын
защо ми се струва че и тогава ще спим,даже когато почнат да връщат наще деца и внуци в ковчези,пак ще си траем.
Новините на NOVA (06.06.2023 - извънредна емисия) - част 3
1:01:49