En nou is het afgelopen met downtertainment | De Avondshow met Arjen Lubach (S3)

  Рет қаралды 403,001

De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO

De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO

2 ай бұрын

Het moet afgelopen zijn met 'downtertainment': tv-programma's die mensen met het syndroom van Down inzetten puur voor vermaak. Hierdoor wordt namelijk een verkeerd beeld verspreid.
Kijk de hele uitzending hier: bit.ly/deavondshowmetarjenlubach
'De Avondshow met Arjen Lubach' zie je iedere maandag tot en met donderdag om 22.10 uur op NPO 1 en dit kanaal.
Volg 'De Avondshow' op Instagram: deavondshow...
Volg 'De Avondshow' op Twitter: deavondshowvpro
Arjen Lubach duikt in 'De Avondshow met Arjen Lubach' via de waan van de dag langs inspirerende gasten tot op de bodem van het nieuws.
www.vpro.nl/deavondshow
#VPRO

Пікірлер: 389
Glallisius
Glallisius Ай бұрын
Ik heb een broer met het Syndroom van Down. Hij is in staat om een aantal uren zelfstandig alleen te zijn. Hij woont op zichzelf met begeleiding samen met een aantal andere mensen met Down. Maar als hij die begeleiding niet had, zou hij nooit in staat zijn geweest om het huis van mijn ouders uit te gaan. Bedankt voor het bespreken van dit onderwerp Arjen, hopelijk dat mensen nu een beter beeld krijgen!
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
@Edwin verschillende mensen met een beperking/stoornis willen rolmodellen hebben. bij bijna elk programma waar er een persoon met een beperking/stoornis in voorkomt ligt de nadruk op hun beperking. in de programma's moet er wat meer nadruk op hun talenten gelegd worden. waar het mogelijk is natuurlijk. en daar is onder andere william boeva ook voorstander voor
Edwin
Edwin Ай бұрын
​@pieter mkMaar niet als entertainment. Het zijn geen clowns.
Marcel Plat
Marcel Plat Ай бұрын
Bestaansrecht. Het grootste goed. Als iemand je vertelt het te moeten beschermen met een machine-geweer, dan levert hij/zij geen zorg, ware het niet dat hij/zij zorg veroorzaakt.
Dirk Arts
Dirk Arts Ай бұрын
Heb zelf ook een zus met down, maar ben het echt maar voor een 'beperkt' (haha) deel eens met wat Arjen zegt. Bijna alles op TV is mooier gemaakt dan het echt is en de mensen die op TV komen zijn vaak mensen met een vlotte babbel en charismatisch karakter - Gorden daargelaten. Ik snap dat dit een onrealistisch beeld kan scheppen van downsyndroom, maar voorheen was er een onredelijk negatief beeld. Mensen met down worden door veel mensen toch nog 'eng' gevonden. Ook doordat we in Nederland vinden dat deze mensen niet met 'normale' kinderen naar school mogen. Als dit soort programma's ervoor zorgen dat dat verandert, ben ik echt dik tevreden. En dat onrealistische beeld kun je ook oplossen met een disclaimer.
Arthur Otte
Arthur Otte 2 ай бұрын
Prachtig dat jullie even aandacht hier aan besteden. We weten allemaal dat die programma´s niet over die mensen met down gaan, maar een soort reclamefilmpje voor de presentator. Om ziek van te worden. Ik ben geschokt over de cijfers, dat wist ik niet. Heel veel respect aan alle ouders die hun leven wijden om hun kinderen zo goed als mogelijk te begeleiden. Want dat doe je als ouder. De opmerking van Gordon was ziekmakend, helaas heeft hij daar een patent op.
Edwin
Edwin Ай бұрын
​@Hallo HalloHet punt is dat hun tekortkoming als entertainment wordt gebruikt. Het zijn geen clowns.
Hallo Hallo
Hallo Hallo Ай бұрын
@Sri Rolf oh jawel hoor, prima in staat om dat te herkennen. en jij maar afkraken en afkraken en afkraken, nou nou. leuk dat je internet hebt hoor. toppie. ok nog iets inhoudelijks? ik zou het namelijk prima herkennen. maar je hebt het niet. alleen maar haat zaaien. ga wat leuks doen, of kom met een argument
Sri Rolf
Sri Rolf Ай бұрын
@Hallo Hallo Jij zou er geen kunnen vinden al stond deze pal voor je gezicht, zwaaiend met een bord "ik ben een inhoudelijk argument".
Hallo Hallo
Hallo Hallo Ай бұрын
@Sri Rolf ff over je gebrabbel snel gelezen, nog steeds geen inhoudelijk argument.
Vultur
Vultur 2 ай бұрын
Betekent dit dan ook dat het afgelopen is met shows zoals temptation island?
randomnobody playthrough
randomnobody playthrough Ай бұрын
Dat is een belediging voor mensen met Down.
Dylan Smidt
Dylan Smidt Ай бұрын
Goeie.
Kenny -Artistpage
Kenny -Artistpage Ай бұрын
Tankstation island
Edwin
Edwin Ай бұрын
​@Ronald Slegers Goed argument. Kneus
Michelle Rinia
Michelle Rinia 2 ай бұрын
Reageer niet snel op video's, maar vond dit wel erg sterk en herkenbaar. Jaren met kinderen en jongeren met een beperking gewerkt (ook veel downsyndroom) en dit wordt echt overschat. Fijn dat dit onderwerp ook een keer belicht wordt!
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
@henny heger verschillende mensen met een beperking/stoornis willen rolmodellen hebben. bij bijna elk programma waar er een persoon met een beperking/stoornis in voorkomt ligt de nadruk op hun beperking. in de programma's moet er wat meer nadruk op hun talenten gelegd worden. waar het mogelijk is natuurlijk. en daar is onder andere william boeva ook voorstander voor
henny heger
henny heger Ай бұрын
@pieter mk een heel groot deel van de mensen met Downsyndroom heeft niet eens een idee wat een rolmodel is, en is zich amper bewust van de wereld buiten hun woning. Jij wilt het mooier maken dan de werkelijkheid voor de meesten is.
Kasper
Kasper Ай бұрын
Krijgen mensen met het Syndroom van Down niet meer motivatie en enthousiasme om dingen te leren en te zien dat ze dingen kunnen doen die andere mensen ook kunnen doen? Wel zijn het teveel programma's
TheGerri007
TheGerri007 Ай бұрын
@Michelle Rinia dream on. In Boxmeer woont een jongen met Down die aan een programma met Johnny de Mol meedeed. Hij woonde toen zelfstandig met begeleiding. Na het programma kwam hij onherstelbaar beschadigd terug. Sindsdien woont hij strikt in een gesloten afdeling. En hij is echt niet de enige.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Elisabeth
Elisabeth Ай бұрын
Ik ben zo blij dat je dit onderwerp aankaart! Zelf werk ik in de gehandicaptenzorg en ik wordt echt verdrietig van deze programma’s. Daarnaast krijgen mensen de indruk dat het down syndroom de enige verstandelijke beperking is die er is, absoluut niet natuurlijk!
Mother Rat
Mother Rat 8 күн бұрын
dit is zo waar, vaak als mensen het hebben over verstandelijke beperkingen denken ze meteen aan ve4rstandelijke beperkingen die je kan zien zo als bij down. Ik heb zelf een ontzichtbare beperking en het is echt super vervelend omdat steeds uit te moeten leggen aan mensen die alleen zichtbare beperkingen hebben:(
Vincent Beekman
Vincent Beekman Ай бұрын
@Lenie Amels Nog steeds is het géén informatief programma, maar entertainment. So no worries!
Lenie Amels
Lenie Amels Ай бұрын
@pieter mk de beperking is er. Klaar. En mijn nichtje van 47 jaar heeft geen rolmodel nodig. Zeker niet door dit programma. Ze kan niet eens haar eigen veters strikken maar vind Andre Reu en BZN geweldig. Net of iedere persoon met een verstandelijke beperking snapt wat een rolmodel is.
Marit Vis
Marit Vis Ай бұрын
Ik werk zelf met mensen met een verstandelijke beperking en dit is heel herkenbaar vooral dat er door dat soort programma’s een onrealistisch beeld wordt laten zien. Ik heb zelf vaak meegemaakt dat mensen komen solliciteren in de gehandicaptenzorg omdat ze dit soort programma’s kijken en dan komen ze een dagje meelopen en vinden ze het niks omdat het niet zoals op tv is.
H Gr
H Gr Ай бұрын
Werk ook een paar jaar in de GHZ (sinds 1986), wat u schrijft heb ik nog niet meegemaakt. Maar zou het me wel goed kunnen voorstellen.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
M
M 2 ай бұрын
Ik heb zelf een beperking en hoewel het prima is om ook de betere aspecten ervan onder de aandacht te brengen, neigt het tegenwoordig naar toxic positivity. Zal niet de eerste keer zijn dat ik een begeleider hebt die zegt “ja, maar zus en zo zijn weer voordelen/ben je goed in!” Niet het punt als ik over de BEPERKINGen klaag. Alleen geeft in mijn geval de media heel graag aandacht aan de kleine, extreme groep, want dat trekt kijkcijfers. Dat is het beeld wat mensen hebben. Worden we niet onderschat door deze tv representatie, dan worden we wel overschat omdat we zo “normaal” lijken.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Disactel
Disactel Ай бұрын
@TheNinja Zelf heb ik add en soms komt het uit en is het handig, ik kan goed improviseren, ik ben erg enthousiast, zo zijn er nog wel andere dingen. Dat vind ik ook het lastige aan het hebben er van, hoeverre is mijn afleidbaarheid en het moeite van taken uitvoeren normaal en tot hoever niet. Zelf denk ik dat het voornamelijk voor mensen zelf is om te beslissen. Heb wel eens gehoord dat iedereen een beetje 'add' is van anderen en daar heb ik moeite mee omdat het meer voelt als iemand die zegt dat ik maar niet moet zeiken terwijl ik wel een probleem ondervind. Al is het soms ook omdat diegene het ook heeft zonder het te weten en voor hun is dat ook het 'normaal'.
TheNinja
TheNinja Ай бұрын
@Zoraya dat weet ik wel - voor mij was het een eerste gesprekt over symptomen, dan een tweede waar we over berichten van andere mensen over mij hebben gepraten (bijv basisschooldiplomas), en gesprek met mijn ouders, en een series van vaardigheedstoetsen, vooral om andere dingen uit te sluiten (reactietest, IQ-test, gesichtsherkenning, ...) Was vooral moelijk omdat ik in Duitsland werd getest dus drie keer er naartoe moest reizen (mijn ouders wonen er nog dus hoefde het er te zijn omdat ze ook met mijn ouders wilden praten, en omdat Duits mijn moedertaal is)
TheNinja
TheNinja Ай бұрын
@Disactel ik ben autistisch (aspergers) Maar wat ik wil zeggen is dat er geen klare lijn tussen "soms zijn mijn character-eigenschappen een nadeel" (wat iedereen heeft) en "deze eigenschappen maken mijn leven moelijk en zijn en diagnosticeerbare conditie" (ik denk dat in mijn geval er een specifieke situatie was die de hooft-reden voor het laatstere was) En ook, niet te vergeten, niet alle symptomen van autisme zijn slecht. Ik denkt bijvoorbeeld dat ik daroom de interessantere vrienden heb gevonden, ik heb een goede oog vor detailles, en kan snel nieuwe dingen leren *als het in een vorm is die goed voor mijn hersenen werkt*
Show 96
Show 96 Ай бұрын
Eindelijk iemand die hierover begint. Ik werk zelf met downers en de ouders en verwanten vinden programma’s als down The road ‘walgelijk’, omdat het helemaal geen beeld van de werkelijkheid geeft.
Vincent Beekman
Vincent Beekman Ай бұрын
Doen andere televisieprogramma's dat wel dan? Temptation Island t/m Wie is de Mol (alleen bekende Nederlanders). Het programma is niet bedoeld ter informatie. Dan was het wel op Socutera geweest.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
privat privat
privat privat Ай бұрын
in belgie paar maanden terug is dit ook terspraken gekomen "William Boeva scherp voor programma’s als ‘Down the road’: “Als de VRT denkt dat dit bijdraagt aan inclusie...”" "William Boeva hekelt programma’s als ‘Down the road’: ‘Wij zijn geen bron van feel-good’" toen werd hij teruggefloten...
Mandy Jansen
Mandy Jansen Ай бұрын
Ik heb een zus met downsyndroom, deze woont op een woongroep met 6 andere, je ziet dat het verschil per kind enorm is. Ik ben blij dat dit onderwerp behandeld is en dat het onkracht wordt dat het leven met down altijd maar rozenkleurig in het licht wordt gezet. Chapeau voor deze episode!!
Edwin
Edwin Ай бұрын
​@pieter mk Ze worden bij dit soort shows niet als rolmodel gebruikt, maar als entertainment. Het zijn geen clowns. Ook geven deze shows geen eerlijk beeld van de werkelijkheid. Eigenlijk negeer je de argumenten van Lubach.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Tessa 6783
Tessa 6783 Ай бұрын
Wat fijn dat je dit aankaart Arjen. Ik heb een zus met Down die haar eigen veters niet kan strikken. Ze is zeker een schatje, maar niet ‘altijd vrolijk’ en schattig, zoals de media dat presenteert. Zodra ik mensen vertel dat ik een zus met Down heb, krijg ik te horen: ‘oh wil jouw zus niet meedoen aan zo’n programma?’ Ik irriteer me daar zo aan. En misschien draagt het bij aan een positief beeld van mensen met Down, maar tegelijkertijd nemen de abortussen alleen maar toe vanwege de NIP test. Dusja.
Pino Bluevogel
Pino Bluevogel Ай бұрын
Undateables (later Dateables geloof ik) was ook een programma, wederom op de NPO, waarbij mensen met een beperking geholpen werden om een keer op date te gaan. Dit waren mensen met lichamelijke en geestelijke beperkingen, waarvan ook een deel met het syndroom van down. In tegenstelling tot een aantal van de programma's die hier aangehaald werden werd er - voor zover te zien in de uitzending - op best wel een respectvolle manier met alle deelnemers omgegaan. Er werd ook aandacht besteed aan wat voor moeilijkheden en uitdagingen ze hadden, maar ook hoe ze vaak door doorzettingsvermogen en durf toch best ook veel konden. Ik heb het altijd al wel wat vreemd gevonden om allerlei mensen met compleet verschillende beperkingen bijelkaar in 1 programma te stoppen, vooral met de twijfelachtige titel "Undatables", maar verder was het programma best goed gemaakt. De coaches die de mensen begeleiden waren uiterst respectvol en vrijwel altijd gespecialiseerd in het werken in hun vakgebied. Omdat ze ook een gedeelte van het dagelijkse reilen en zeilen van de deelnemers lieten zien was het zeker niet alleen dom vermaakt, maar vaak ook een mooi portret van iemands leven. Daarnaast hadden de deelnemers toch kans om er een relatie of op z'n minst een leuke date aan over te houden en dat is toch iets waardevols. Vanwege het succes van dit soort programma's denk ik dat veel van de latere shows die Arjan nu noemt gemaakt zijn in de hoop goeie kijkcijfers na te streven. Televisiemakers zouden moeten weten dat iets creëren voor de kijkcijfers alleen een verkeerd uitgangspunt is. Je begint met het maken van een goed programma wat het kijken waard is en dan komen die kijkcijfers vanzelf. Daarnaast heb ik het nog niet eens gehad over de ethische kwestie of het wel een goed idee is om hierover programma's te maken, vooral omdat de mensen die de hoofdrol hebben in het programma zelf niet in staat zijn om te bepalen wat ze ervan vinden of begrijpen hoe mensen naar ze kijken.
laura128473920
laura128473920 Ай бұрын
Het programma komt oorspronkelijk uit Engeland. Het laatste seizoen is ook de 'Datebles' geworden om het positiever te maken. Ik vind dat zelf ook een betere titel.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
ik heb het over de acteer en presentatie wereld. Daar worden mensen met een beperking/stoornis te weinig bij betrokken. In de meeste programma's word de aandacht te veel naar hun beperking getrokken. En te weinig naar hun talenten.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Pino Bluevogel
Pino Bluevogel Ай бұрын
@Animal Shorts Thanks ieniemienie!
Stichting Hulp Gehandicapten
Stichting Hulp Gehandicapten Ай бұрын
Eindelijk iemand die dit op een normale manier onder de aandacht kan brengen. Dankjewel, Arjen (en team)!
Chantal Weijn
Chantal Weijn 2 ай бұрын
Dank jullie wel, Arjen en redactie, eindelijk is er aandacht voor de over-overgrote groep mensen met het Syndroom van Down waar nooit over wordt gesproken., namelijk de ruim 95% die je niet (buiten) ziet. Hulde.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Jan klaas
Jan klaas 2 ай бұрын
Door dit soort programma's leg je weer de focus op de beperking wat maakt dat het stigma als maar groter zal worden. Inclusie is niet deze mensen in de kijker zetten, ze horen er gewoon bij zoals iedereen ongeacht beperking of niet.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Dat klopt. Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
effi
effi Ай бұрын
Super goed omschreven dit! Deze programmas zijn inmiddels hun doel volledig voorbij geschoten. Er zit zoveel variatie in down syndroom. Mijn jongste broer heeft down syndroom. Hij komt redelijk zelfstandig over als hij dat wil, maar hij is dat echt niet. Het overschatten van deze groep brengt ze in gevaar, bijvoorbeeld in het openbaar en taxi vervoer en het brengt ze verdriet. Een heel aantal van hen hebben het echt door als je teleurgesteld bent in hen (ook al snappen ze lang niet altijd waarom). Het is juist mooi als ook mensen met down met respect en naar hun mogelijkheden en wensen op tv kan komen.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Johan Oppewal
Johan Oppewal Ай бұрын
Maar Arjan, hartelijk dank dat je dit aankaart. Ik werk ook in de zorg, en kan me enorm ergeren aan dit soort programma s!
Nadia
Nadia Ай бұрын
Zo goed dat dit onder de aandacht wordt gebracht! Heb zelf gewerkt met mensen met een zware verstandelijke beperking, waaronder veel mensen met down, die 24/7 zorg nodig hebben en bijna niks zelf kunnen. Mensen die down syndroom alleen uit de media kennen zijn vaak verbaasd als ik dit vertel en denken juist dat dit de uitzonderingen zijn.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Pieter van Zomeren
Pieter van Zomeren Ай бұрын
Hé Arjen, dankjewel voor het bespreken van dit onderwerp. Ik heb zelf een broertje met down syndroom, dit is ons kanaal. Wij vloggen vaak leuke activiteiten samen en ik edit en upload ze daarna. Wij zijn erg trots op ons kanaal en blij met onze kijkers, net zoals ik natuurlijk super blij ben met mijn broertje. Dat betekent alleen niet dat het leven een groot feest is. Hoewel mijn broertje zeker slim is, zal hij waarschijnlijk nooit zelfstandig kunnen mee draaien in de maatschappij. En worstelt hij zelf ook vaak met vragen over het leven, net als iedereen. Dit lijkt vrijwel iedereen te vergeten als ik een gesprek heb over mijn broertje en vaak noemen ze inderdaad dit soort programma's of onze vlogs. Een video zoals dit helpt dus enorm om mensen een nauwkeuriger beeld te geven over het syndroom van down. Daarvoor nogmaals bedankt! P.s. als jullie de tijd hebben, neem dan gerust een kijkje op ons kanaal.
Pieter Van Keymeulen
Pieter Van Keymeulen Ай бұрын
Langs de andere kant. Ik heb cerebrale parese. Een beperking waarbij de meesten voor in een rolstoel moeten zitten. Ik moet dat echter niet en kan gewoon lopen. Praten. Alles doen wat ik maar wil. Toch is het op bepaalde vlakken zichtbaar bijvoorbeeld wanneer ik manuele dingen moet doen zoals dingen opzoeken in een lijst, dingen sorteren en dergelijke. Ik ga dat systematisch trager doen dan de gemiddelde mens. Dat zorgt ervoor dat mensen mij systematisch onderschatten. Mensen die denken. Ah hij kan dat niet zo goed, dus hij is niet zo bijster slim. Guess what? Ik heb een ingenieursdiploma in de computerwetenschappen. Ook bijvoorbeeld continu mensen die zeggen van "Wij gaan even 3 km verderop iets doen, jij hoeft niet mee te wandelen". Maar ik kan dat eigenlijk gewoon lopen. Goh ja het is veel trager, maar ik vind het respectvoller wanneer je me laat mee lopen. Hoeveel moeite het me ook mag kosten. Nee, je mag niet overschatten, maar die kleine groep waar Arjen over spreekt mag je niet onderschatten. Dat gezegd zijnde.. Ik haat zulke programma's ook omdat ze inderdaad nogal rooskleurig zijn. En niet de echte personen laten zien. Ik ga iedere maand naar een fuif voor mensen met een beperking en daar zitten er een paar mensen met het syndroom van down tussen. En die mensen kunnen nogal feesten (met alles erop en eraan). Het is inderdaad niet echt mogelijk om er een lange conversatie mee aan te gaan. Maar dat hoeft ook niet. Simpel kan ook. In die programma's leggen ze die mensen nogal zware dingen op. Iets wat eigenlijk totaal niet nodig is. Waarom is het nodig dat iemand persé zelfstandig de trein moet kunnen nemen?
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Sabin
Sabin 2 ай бұрын
Ik ben het er mee eens dat voor veel programmas deze titel klopt. Maar als je kijkt naar de Belgische down the road.. (nee nee niet die van Gorden dus want die versie mist totaal de diepgang en doel van het orgineel het is echt een ander programma) Bij dat programma gaat het echt over hun moeilijkheden struggles en leerpunten. Het programma heeft als doel om te werken aan hun zelfvertrouwen, Persoonlijke onwikkeling en uit te zoeken wat ze kunnen. Er word daar echt met hun gepraat met respect en gelijkwaardigheid en het is ook belangrijk dat deze mensen een stem hebben op tv.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Diana van der Pluijm
Diana van der Pluijm Ай бұрын
Ik vind het dan ook erg jammer dat het programma in Nederland dezelfde titel heeft, want zoals je zegt, het is totaal niet te vergelijken met de Belgische versie. Daar wordt op een veel integerder manier omgegaan met de mensen in plaats van dat het, ja, 'aapjes kijken' is. Met Goordon als ringmeester. Snap niet dat die man nog op tv kan en mag verschijnen, bah.
Erwin Volker
Erwin Volker Ай бұрын
Gordon heeft zelf het verstandelijk vermogen van een krielkip!
J Dijkstra
J Dijkstra Ай бұрын
"hij praat makkelijk en veel, maar weet soms niet wat ie zegt" Daar heeft Gordon ook last van!
den jo
den jo Ай бұрын
Gemiste kans om William Boeva te interviewen (ook al is hij Belg, er komen wel meer Belgen aan bod). Hij heeft dit probleem enkele maanden geleden al aangekaart (en niet alleen Down), was massaal in de Vlaamse media toen.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Johan Oppewal
Johan Oppewal Ай бұрын
Als je inderdaad kunt aantonen dat de deelnemers niet in staat zijn te overzien wat het hen kost, Jazeker, graag!
Cristal3
Cristal3 2 ай бұрын
Ook wel inspiration porn genoemd. En uiteindelijk komt het erop neer dat men hiermee meer geld verdient dan met goede representatie.
Igor Verheul
Igor Verheul Ай бұрын
Goed zo Arjen!
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis. Wanneer gaan de mediahuizen daar nu eindelijk is werk van maken?
at rem79
at rem79 2 ай бұрын
Heel goed punt gemaakt. Exploitatie van mensen met down voor kijkcijfers. Johnnie de Mol doet het veel tactvoller en met respect voor de mensen. En dan nog vind ik het ethisch niet verantwoord omdat de social media er ook zomaar mee aan de haal kunnen gaan worden. Ik moet er niet aan denken dat dit ook met een format als over mijn lijk gebeurt. Heb ik ook moeite mee en mijd het als de.. ten allertijden.
Joanna Riem Vis
Joanna Riem Vis Ай бұрын
Openbaar vervoer, m.n. trein, is best behoorlijk stressy. Ik ben ook wel eens bijna tussen perron en trein gekomen door duwende mensen. Naar binnen getrokken, gelukkig. En het sardientjes in blikjes gevoel blijft ook nog nawerken na uitstappen. Dat is niet altijd zo, geef ik toe, maar de drukte , ook op perrons, is niet voor iedereen " gezellig". Daar hoef je geen syndroom voor te hebben. ( je kunt het er wel haast van krijgen.....). Ave , en de rest moet iemand maar eens neerschrijven, die sneltreinvaart kan ik niet volgen 👋
Pauline K
Pauline K Ай бұрын
Dank voor deze uitzending! Ik ben moeder van een zoon van 24 jaar met down syndroom. Het is genoeg geweest met deze programma s. Het geeft zo n verkeerd beeld van het down syndroom. Als ouder ben ik blij dat hier eindelijk eens iets in de media over gezegd wordt.
You Premium
You Premium Ай бұрын
Die mensen hebben een fantastisch mooie tijd en doen dingen die ze normaal nooit zouden doen. Mooi toch!
edwin bonninga
edwin bonninga Ай бұрын
Top dat dit benoemd wordt. Ben benieuwd of wokertainment ook een keer benoemd gaat worden. Hoop dat Sigrid Kaag het goed vindt ;-)
MissMoontree
MissMoontree Ай бұрын
Wat is woketertainment? Lubach had wel een liedje over het onderwerp woke, maar dat ging niet over entertainment
Paybays
Paybays Ай бұрын
Zo blij dat Arjen dit eindelijk eens bespreekt. Programma's zoals deze zijn echt walgelijk. Het "uitventen" zoals we vroeger in een circus zagen, zien we nu op TV.
Jason May • Bitcoin
Jason May • Bitcoin 2 ай бұрын
😬Wel mooi om te zien dat Gorden eindelijk lotgenoten heeft gevonden
Tim Kolbrink
Tim Kolbrink Ай бұрын
@Jason May • Bitcoin en vergeet narcisme niet
Jason May • Bitcoin
Jason May • Bitcoin Ай бұрын
@Tim Kolbrink eigenlijk wel. Down is niet leuk. Down met een coke verslavend is nog minder leuk 😅
Tim Kolbrink
Tim Kolbrink Ай бұрын
Waar gordon last van heeft is nog vrel erger dat is niet vergelijkbaar
H Gr
H Gr Ай бұрын
Ik heb een jaar of tig geleden eens een reactie gestuurd naar teletekst, daar had je toen zo'n "ergernissenpagina", over volgens mij "Down met Jonny. Dat was uit mijn hoofd één van de eerste programma's met mensen met Down. Zelf werkt ik toen op een 24/7 locatie waar mensen met een licht verstandelijke beperking wonen. Aan hen zag je niks, maar elke dag was een worsteling en strijd om mee te kunnen of moeten in de maatschappij. Iets wat bijna elke dag mislukte. Nu werk ik op 24/7 locatie waar ook een paar mensen met Down wonen en die voldoen ook niet aan de TV-norm Dit stuk, zeker met de achtergrondinformatie van deskundige professionals en ouders geeft een goed beeld en ik hoop dat het goed bekeken is.
Vincent Beekman
Vincent Beekman Ай бұрын
Ik had Arjen altijd best hoog zitten, Nam hem serieus, kon om het lachen, vond hem scherp. Maar in dit item haalt hij dit alles in één keer onderuit! Wat een misselijkmakend en polariserend item! Ben bv geen fan van Gordon, maar dat hij door het slijk gehaald wordt vanwege zijn "hadden we allemaal maar Down"-opmerking, slaat nergens op! Ze zijn eerlijk hebben totaal geen masker op! En daar kan 99% vd mensheid nog iets van leren. Daarnaast is het programma niet ter informatie bedoeld over Down, maar enkel ter vermaak. En tsja, daar gebruik je geen muurbloempjes voor! Logisch. En derhalve pot verwijt de ketel. Als Arjen niet -redelijk- welbespraakt over zou komen, had hij ook niet op de stoel gezeten waarop hij zijn programma presenteert! Shame on you, Arjen! Groetjes, Een trotse vader van een heerlijk/heel-rijk meisje met Down!
Bubbleblow
Bubbleblow Ай бұрын
Gast, ga op een landmijn zitten en lever dat heerlijke meisje in bij een vader die wel weet waar hij over praat.
Njinlover 2
Njinlover 2 Ай бұрын
De grappen zijn dit seizoen nog beter dan die van het vorige
Jarvice
Jarvice 2 ай бұрын
Moet toch toegeven dat ik blijkbaar ook een heel verkeerd beeld had over het syndroom van down.
CrippyInvestor_Lunatics
CrippyInvestor_Lunatics Ай бұрын
@pieter Ik als iemand met een onderbeen prothese had 1 "rolmodel" Oscar Pistorius, maar helaas schoot die zijn vriendin aan flarden. Het is wachten op het volgende rolmodel. Kan toch beter down hebben.🤣
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
D
D Ай бұрын
Ben verbaasd dat er nog geen programma is dat 'Down met de Downies' heet.😆 Maar zonder grappen, goed dat je hier aandacht aan besteed. Dit soort programma's stoorden mij altijd al een beetje maar die met Gordon lijkt me al helemaal misselijkmakend.
fickyni2
fickyni2 Ай бұрын
De Vlaamse down the road vond ik wel mooi, de originele serie met Dieter Coppens bedoel ik dan. Hij is niet zo hysterisch en daar hebben ze ook wat serieuze gesprekken maar het is nog steeds vermaak idd.
Twan Schrover
Twan Schrover Ай бұрын
Vind t toch wel mooi dat Gordon dubbel down gaat op zijn uitspraak; “Hadden we maar allemaal down”
Klefbekje
Klefbekje Ай бұрын
Helemaal mee eens. Laten we stoppen met shows waar Gordon of Johnny inzitten. Anders denken mensen nog steeds dat het over Down gaat.
Pee Poo
Pee Poo Ай бұрын
Wacht al jaren op downistie seizoen 2 en het verhaal van Roberts Duitse broer.
jucom
jucom 2 ай бұрын
5:45 "hij kan heel veel vertellen maar snapt niet echt wat ie zegt" is zo een goede beschrijving van chatgpt ngl
PrototypeSpaceMonkey
PrototypeSpaceMonkey Ай бұрын
chatgpt doet me altijd denken aan HEX, de A.I. uit de Discworld boeken van Terry Pratchett, die op bijna dezelfde manier werkt. Een citaat uit "Hogfather": “Amazin’,” he said again. “He just looks as though he’s thinking, right?” “Er . . . yes.” “But he’s not actually thinking?” “Er . . . no.” “So . . . he just gives the impression of thinking but really it’s just a show?” “Er . . . yes.” “Just like everyone else, then, really,” said Ridcully.”
Nielsbishere
Nielsbishere 2 ай бұрын
@Kim Jong-un nou, ik zou zeggen dat 150 wel in de buurt komt van een voldoende iig 😛
Kim Jong-un
Kim Jong-un 2 ай бұрын
Lijkt wel op mensen in de comments
Nielsbishere
Nielsbishere 2 ай бұрын
Alleen kan chat gpt de IQ test wel halen..
marit Smit
marit Smit Ай бұрын
Wat ik hierin wel mis: dat de handicap puur gebruikt wordt ter entertainment van mensen zonder handicap. En dat is ook echt wat mis is met onze media. Ik ken geen enkele acteur met een handicap in GTST bijvoorbeeld (of welke andere NL serie of film dan ook). Dus zorg er inderdaad voor dat mensen met een handicap te zien zijn op TV, zonder dat het over die handicap gaat. There's so much more to see and talk about!
Moranah
Moranah Ай бұрын
Kleine shoutout naar de Stockholm syndroom grap. Chapeau!
blue redbrick
blue redbrick Ай бұрын
In New Kids Turbo zaten een paar goede down momenten als ik me goed herinner.
Louise Bartens
Louise Bartens 2 ай бұрын
🙏 dank je wel Arjen
Potatoe Yay
Potatoe Yay Ай бұрын
Kunnen jullie reageren op de reclame van de tabaksindustrie “Bedankt voor het roken”?
Nate VDZ
Nate VDZ Ай бұрын
Komt er ook een _"Nou is het afgelopen!"_ over Gordon zelf?
Vroom Vroom
Vroom Vroom Ай бұрын
Ik heb niks met al die nederlandse programma's, maar met de Belgische Down the Road wordt er al wel meer details over gesproken. Al met al nog niet alles, maar in ieder geval meer dan in de Nederlandse variant
Robin
Robin Ай бұрын
Ik kan me ook zo ergeren aan dat soort programme's. Goed dat hier aandacht aan wordt besteed.
bouke feenstra
bouke feenstra 2 ай бұрын
Kan je morgen meschien aandacht geven aan de jeugdzorg het zou fijn zijn als de leeftijd om hoog gaat van 18 naar geen leeftijds beperking nu komen je op je 18 soms op straat terecht
It's always Halloween except when it's Christmas
It's always Halloween except when it's Christmas Ай бұрын
@Bubbleblow dat heb je heel mooi verwoord en ik ben het met je eens. Ze mogen de leeftijd inderdaad tot en met 21 verhogen. Dan nog vind ik dat zelfstandigheid stapsgewijs geïntroduceerd moet worden want anders kun je als nog in het diepe gegooid worden. Ik heb ook bij jeugdzorg gewoont tussen 16 en 18, ik mocht daar ook niet langer wonen ivm mijn leeftijd. Daarna had ik eigenlijk maar 2 keuzes, en dat was op kamers of sociale huur. Ik kreeg met urgentie een studio appartement maar ik denk dat dat nu nog minder vaak voorkomt dan toen. Ik hoorde wel van anderen dat zij huurden en begeleid wonen na hun 18de, maar dit was mij niet aangeboden geweest waarschijnlijk omdat ik al van "zelfstandigheids training " af kwam.
It's always Halloween except when it's Christmas
It's always Halloween except when it's Christmas 2 ай бұрын
omdat je wanneer je 18 bent meerderjarig bent en niet meer onder de jeugdzorg doelgroep valt. Maar ik snap dat je dan nog steeds niet zomaar op straat gezet wilt worden, het zou dan fijn zijn als er begeleiding of huisvesting zou zijn voor mensen die net boven de 18 in een soort van overgangsfase zitten naar volledig zelfstandig.
Niton
Niton 2 ай бұрын
Moet zeggen dat ik het programma van Paul de Leeuw wel heel erg goed vond.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
@Lenie Amels verder nog negatieve commentaar?
Lenie Amels
Lenie Amels Ай бұрын
@pieter mk man hou toch eens op met steeds hetzelfde te zeggen.
pieter mk
pieter mk Ай бұрын
Dat klopt Het is belangrijk dat mensen met een beperking/stoornis rolmodellen hebben. Ook meer betrokken geraken bij de programma's. En het allerbelangrijkste is dat niet steeds de nadruk gelegd word op hun beperking/stoornis.
Tim Kolbrink
Tim Kolbrink Ай бұрын
@OG Bobbus want?
Demi
Demi 29 күн бұрын
De Vlaamse versie van Down the road is een heerlijk programma.
sybilla1973
sybilla1973 Ай бұрын
De nagel op de kop! Bedankt!
SKYxSylke
SKYxSylke Ай бұрын
ja dit klopt allemaal. Maar denk eens aan mensen met autisme daar heb je ook grote verschillen in.. Of mensen met epilepsie die verschillen zijn ook super groot. Ik heb bijvoorbeeld niet veel aanvallen maar mijn verbale communicatie is erg slecht net als mijn geheugen.
TheNinja
TheNinja Ай бұрын
@SKYxSylke ik weet niet meer zeker welke pretpark, maar het was echt een verbod. En dat stroboscopen alleen een problem voor 10% zijn is precies waroom mijn vriendin het zo onjuist fond
SKYxSylke
SKYxSylke Ай бұрын
@TheNinja stond er echt een verbod op of stond er op dat het eigen risico was, dat is namelijk een heel groot verschil. Er zijn meer mensen met epilepsie dan met photosensitive epilepsie. Volgens mij nog niet eens 10% van de mensen die epilepsie hebben krijgen last van lichten/stroboscopen. Ze mogen echt geen mensen verbieden om er heen te gaan als ze dat hebben dat lijkt me erg apart. Welk pretpark was dit?
TheNinja
TheNinja Ай бұрын
Een vriendin van mij heeft een zus met epilepsie en intellectuele beperking. In de zomer wilde ze met haar naar een pretpark gaan. En blijkbaar had deze pretpark een verbod voor mensen met epilepsie (officieele reden, omdat er in sommige delen stroboscope licht zit. Maar de zus van mijn vrindin heeft helemaal geen problemen met photosensitiviteit. Dus of weeten de beheerders van de pretpark niet genoeg over epilepsie en zijn aan het generaliseeren, of the willen gewoon geen mensen met beperking)
HMO Creations
HMO Creations Ай бұрын
Hij heeft helemaal gelijk!👍👍
Chilleke84
Chilleke84 Ай бұрын
Nou dit roep ik al jaren!!!
N7Mith
N7Mith Ай бұрын
"Het is toch wel een beetje aapjes kijken." Naja, dat geldt voor 90% van alles op tv.
Zoraya
Zoraya Ай бұрын
Zo mee eens!
Raphael Conquest
Raphael Conquest Ай бұрын
Down of geen Down, mensen op TV zijn zelden representatief voor de hele populatie. Voor bijna alle programm's worden nu eenmaal mensen gekozen die het beste voor op tv zijn.
Melle van Dijk
Melle van Dijk Ай бұрын
Ja, maar niet om een kwetsbare minderheid te representeren. Daarvoor heb je een realistisch beeld nodig en dat kan op deze manier niet geschetst worden.
IJ V
IJ V Ай бұрын
Arjen wilde de Avondshow met down starten alleen had niemand het verschil door en dachten dat het nog steeds Arjen was
prinsesopdeerwt1
prinsesopdeerwt1 Ай бұрын
Toch is het knap, hoe Peter Gillis die parken runt! ondanks zijn beperking
Thomas
Thomas 2 ай бұрын
Downistie is hilarisch
Camiel van Lenteren
Camiel van Lenteren Ай бұрын
Elke keer als we Gordon zien in Nederland, is dat 3 ton Co2 in de lucht erbij!!
Zoubeir Faouzi
Zoubeir Faouzi Ай бұрын
Hahahahahahaha Gordon is koekoek 🤣🤣🤣
jennifervan75
jennifervan75 Ай бұрын
Eindelijk iemand die het zegt!!!
Alex Canton
Alex Canton Ай бұрын
Goed geweest met de emancipatie en dan is het klaar..... ja dan kan ik inderdaad nog wat groepen bedenken XD
Jalecko
Jalecko 2 ай бұрын
Het moet nou eens afgelopen zijn met gordon
Esther Hulst
Esther Hulst Ай бұрын
Het probleem is dat je mensen met down niet in 1 vakje kunt stoppen, maar dat doen mensen vaak toch.
Racer Pepe
Racer Pepe Ай бұрын
Als we nou gewoon alles een stukje serieuzer gaan nemen en ook niet elkaar "autist" gaat noemen omdat iemand iets netjes recht neerlegt.
Fabian Paters
Fabian Paters Ай бұрын
Ik roep dit al jaren
Niels
Niels Ай бұрын
Haha, stuk om die gen z grap
Frits Rits
Frits Rits 2 ай бұрын
Hoppaaaa! De Mol is weer aan de beurt hoor XD
Flowerfloc__
Flowerfloc__ 2 ай бұрын
Eerst de voice, dan Gillis en nu dit, leuk bedrijf wel
Johnny lastpak
Johnny lastpak Ай бұрын
Ze zetten mensen met down vaak neer als clowntjes of aaibare dieren. Vreselijk, dank voor dit item!
Voilo
Voilo Ай бұрын
Het is hartstikke infantiliserend hoe ze die mensen behandelen
Ronald L
Ronald L Ай бұрын
"aapjes kijken" ... dat geldt voor heel veel programma's op tv tegenwoordig.
schat
schat Ай бұрын
Wat maar 1 echt goede serie en dat was de Bélgische versie van Down the Road. Wat een top serie was dat. Al die nederlandsche versies zijn ronduit verschrikkelijk. Gordon? Serieus? Maar als we moeilijk gaan doen over de tv, mag je dan ook niet meer naar Downies & Brownies? Of elk ander cafe wat gerund wordt met downies als personeel? Omdat "80%" dit niet aan kan, en dus dat zo een cafe een verkeerd beeld af geeft? Een klein deel kan dit wel, en laten we die mensen ook gewoon behandelen naar wat ze aan kunnen. En andersom? Die reality TV crap "Love Island", "Ex on the beach" "Strand, zee, zuipen" oid... mag dat dan ook niet meer? Omdat niet "iedereen" zo dom is zoals de mens daar wordt ge-etaleerd? 80% is wel slim, maar dat zie je niet terug in dat soort tv programma's. Dat soort programma's bieden een verkeerd beeld aan van de mens dus. Ook maar stoppen dus.
Test Test
Test Test 2 ай бұрын
👍🖒👍
IJ V
IJ V Ай бұрын
Arjen is bang voor concurrentie dat nu andere programmas ook zijn formule hebben ontdekt
Cabdicano
Cabdicano Ай бұрын
Exploitation hard core op je tv ! Money money money !!
mjferroni
mjferroni Ай бұрын
Kan t ook met Gordon zijn afgelopen…
Kris
Kris Ай бұрын
Als Emmenaar snap ik wel dat ze niet naar Emmen willen. :)
totaltechno
totaltechno Ай бұрын
De Belgische variant van de show is al een stuk beter, ipv Gordon is er een gids die daadwerkelijk weet hoe je met doen syndroom om moet gaan. Het is nog steeds aapjes kijken maar dan met een zookeeper in het verblijf ipv een gorilla.
Interesting on Twitch
Interesting on Twitch Ай бұрын
Mijn bankrekening is ook down
Jimmy Hogeveen
Jimmy Hogeveen 2 ай бұрын
Gordon kan z'n Docu dan 'Down to Earth' noemen
Drip or Drown
Drip or Drown Ай бұрын
Ik heb het gevoel dat tv eigenlijk uberhaubt van lage kwaliteit is, op youtube of netflix valt zoveel betere content te vinden die misschien ook gewoon beter aansluit per persoon en minder show en nep is.
Daeva83B
Daeva83B 2 ай бұрын
Weet jij wel waar je het over hebt? Ik soms (vaker dan dat ik denk) ook niet.. Goed punt.
Maarten Regterschot
Maarten Regterschot 2 ай бұрын
Hebben we het al over Brownies en Downies gehad?
It's always Halloween except when it's Christmas
It's always Halloween except when it's Christmas 2 ай бұрын
@Kai Voormolen ik vind persoonlijk zorgboerderijen ook een goed concept, mits het goed uitgevoerd word.
Stanley van Gaalen
Stanley van Gaalen 2 ай бұрын
@Kai Voormolen Goede aanvulling, helemaal mee eens!
Kai Voormolen
Kai Voormolen 2 ай бұрын
Brownies & downieS biedt hun werknemers onder goede begeleiding een vorm van dagbesteding en laat ze werken op een plek midden in de samenleving. Je kan die mensen wel net zoals vroeger wegstoppen in handarbeidlokalen op een industrieterrein of heel de dag thuis laten zitten, maar daar beleven die mensen zelf waarschijnlijk niet veel plezier aan. Je kan misschien vraagtekens erbij zetten of het goed is om je imago en marketing volledig op deze speciale werknemers te focussen, maar voor de downies zelf is het een mooie manier om onder goede begeleiding mee te draaien in de samenleving, wat ook wel te zien is aan het enthousiasme waarmee de meeste werknemers daar rondlopen.
Christine
Christine 2 ай бұрын
@Stanley van Gaalen mooi genuanceerd bericht!
Papscal
Papscal 2 ай бұрын
@Stanley van Gaalen mee eens
Sander Cokart
Sander Cokart 2 ай бұрын
Wat is er mis met mijn Emmen 😂😂
Martijn
Martijn Ай бұрын
Gecondoleerd
Pi Ta
Pi Ta Ай бұрын
Hè, Gordon was toch eindelijk van de TV gepleurd?!
okkies master
okkies master Ай бұрын
Wanneer is het een keer afgelopen met lubch zn cancelblokje ?
Sam Barendse
Sam Barendse Ай бұрын
Tv is toch zoizo entertainment, ik zie het probleem niet
Rebecca van Loenhout
Rebecca van Loenhout Ай бұрын
Tip: kijk de Vlaamse Down the Road, Dieter en de jongeren hebben het regelmatig over de keerzijde van het Syndroom van Down in het programma. Veel beter dan met Gordon.
Kevin van der Ploeg
Kevin van der Ploeg Ай бұрын
En voornamelijk: er is een markt voor. Is dit niet gewoon precies wat je verwacht in de markt-gedreven wereld waar we ons bevinden? "Goeie initiatieven" corrupten voor winst-maximalisatie? Dat hoort gewoon bij het systeem toch?
Cityj0hn
Cityj0hn Ай бұрын
Alle TV is aapjes kijken genie...
angeloplus4
angeloplus4 Ай бұрын
Niemand gaat het erover hebben dat gordon een zus heeft die een verstandelijke beperking heeft en gordon haar niet wilt zien of spreken vanwege haar beperking?
Merijn Vogel
Merijn Vogel Ай бұрын
Ik kijk zo weinig TV dat ik niet doorhad dat het echt programas waren. Dacht dat minstens de helft door team Lubach was verzonnen 🤷‍♂️
hornetIIkite3
hornetIIkite3 2 ай бұрын
Ik heb de oplossing, gewoon geen TV programma's meer maken. Achterhaald medium.
joppippoj
joppippoj 2 ай бұрын
DOWNTERTAINMENT lager wordt het niet wie het laagst lacht, lacht het best dow chemical, terneuzertainment how low can you go? down the rabbit hole
Veel te veel coaches | En nou is het afgelopen | De Avondshow met Arjen Lubach (S1)
9:19
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 721 М.
En nou is het afgelopen met te veel kleding | De Avondshow met Arjen Lubach (S2)
9:24
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 529 М.
Хотели бы такой сок?
0:16
ХАБИБ
Рет қаралды 2,1 МЛН
Andro, ELMAN, TONI, MONA - Зари (Official Audio)
2:53
RAAVA MUSIC
Рет қаралды 721 М.
Neparmoede | De Avondshow met Arjen Lubach (S1)
9:01
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 1 МЛН
Vlogfamilies | Bezorgde Boomers | De Avondshow met Arjen Lubach (S2)
11:14
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 808 М.
En nou is het afgelopen met de Rabobank |  De Avondshow met Arjen Lubach (S2)
10:27
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 620 М.
Jan Jaap: Dronken Politici Appen | DIT WAS HET NIEUWS
18:39
AVROTROS
Рет қаралды 30 М.
Inchecken met je pinpas | De Avondshow met Arjen Lubach (S3)
7:07
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 296 М.
We drinken te veel alcohol | De Avondshow met Arjen Lubach (S3)
13:35
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 778 М.
Waarom heeft de overheid zoveel websites | De avondshow met Arjen Lubach (S3)
11:15
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 483 М.
Xander De Rycke - Dit Terzijde
1:21:54
Xander De Rycke
Рет қаралды 324 М.
SHE'S SO KIND !
0:43
Damian Kater
Рет қаралды 19 МЛН
Kuruluş Osman 119. Bölüm @atvturkiye
2:18:56
Kuruluş Osman
Рет қаралды 5 МЛН
Nokia 3310 Умер ☠️
0:30
AndroHack
Рет қаралды 744 М.
[Reel] SIGMA WEDNESDAY (3D)
0:14
PP
Рет қаралды 12 МЛН