ЛЪЖАТА ВИЗАНТИЯ/ THE LIE ABOUT BYZANTIUM

  Рет қаралды 49,250

Иван Тренев

Иван Тренев

2 ай бұрын

Част от ползваната информация за "Измамата Византия" са взети от изследвания на Павел Серафимов - Спароток, проф. Евгений Сачев, проф. Ганчо Ценов, Иван Тренев, Георги Раковски, Паисий Хилендарски, антични хронисти.
Моля да се абонирате за канала на Студио "Нитон" @studioniton . Каналът на Студио "Нитон" е предназначен за всички, за които историята на българския народ
и на българската държава определя техния начин на отношение към света и към самия себе си.

Пікірлер
Делчо Делчев
Делчо Делчев 2 ай бұрын
Искам по скоро всички БЪЛГАРИ да разберат и да осъзнаят кои сме ние и най вече целия СВЯТ 😊
Rosen Hristov
Rosen Hristov 2 ай бұрын
Не е нужно, така ни е по-добре.
gopeto
gopeto 2 ай бұрын
По логиката на говорещия във видеото “историк”-музикант ЦЕЛИЯТ СВЯТ СА БЪЛГАРИ, та може ли да изясните кое по-точно коренно население в Европа и света трябва да се осъзнае?🙂
gino gino
gino gino 2 ай бұрын
@gopeto ot edno video znania ne se poluchavat !!! Ne v sveta , no v EVROPA , DA !!!
Ирена Георгиева
Ирена Георгиева 2 ай бұрын
Преподавател съм по история и силно вярвам в казаното от Иван Тренев. Много е трудно да преподаваш нещо, в което не вярваш. Задавала съм въпроси и в университета по тази и други теми от нашата пренаписана история, но отговори няма. Подкрепям канала и се радвам, че има такива истински българи като г-н Тренев и хората, с които работи! Бъдете здрави и благословени! Истината винаги намира път, колкото и дълго да е крита!
peghk rubsk
peghk rubsk 25 күн бұрын
Поклон пред господин Тренев.
ЩЕ БЪДЕ ПО ДОБРЕ
ЩЕ БЪДЕ ПО ДОБРЕ 2 ай бұрын
СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ” ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО-ЛЮБЯ ТАЧА И МИЛЕЯ БОГ ДА ОЖИВОТВОРИ ВЪЗДИГНЕ ВЪЗРОДИ И ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
Божидар Иванов
Божидар Иванов 2 ай бұрын
Не случайно Българските земи са ги наричали светите земи!Бъдете горди че сме Българи,защото това е пътят на успеха!
Вержиния Гаджева
Вержиния Гаджева 2 ай бұрын
Дълбок поклон Българино !❤
Радослав Лазов
Радослав Лазов 2 ай бұрын
Без история, няма бъдеще! Без истинската история, има само заблуди. Чудесна инициатива, поздрави!
Elena Dimitrova
Elena Dimitrova 2 ай бұрын
Крайно време беше да си имате ваш канал!Дерзайте ,Бог да съхрани България!Да сте жив и здрав!❤
Milka Tzerianova
Milka Tzerianova 2 ай бұрын
Приятел ти направо ме разби. В Италия е пълно с градчета които се казват булгари, булгарино и още много подобни имена
Bezumen Art
Bezumen Art 2 ай бұрын
Ванка супер яки клипчета , давай все така подкрепяме те !! Който не е учил история така е! Трябва да им се казва !
nikola nikolov
nikola nikolov 2 ай бұрын
История която трябва да се преподава в училище !
Dundy_
Dundy_ 2 ай бұрын
Господин Тренев, първо да Ви поздравя за работата, която вършите, за делото. След това да ви напомня, че е редно да посочвате източниците си на информация, тъй като, с цялото ми уважение, Вие сте медиатор между исторически събития и съвременната аудитория, а не голословен разказвач на приказки. Преди да проводите каквато и да било информация до аудиторията, дори едно изречение или "факт", посочвайте точно и ясно източниците си на информация, моля. Подчертавам - историческите извори! Благодаря Ви отново за труда :)
Ze Za
Ze Za 2 ай бұрын
Изопачена истина - това е равносметката и както сам споменахте, за да не се простира България на толкова голяма територия! Благодаря за безграничното Ви родолюбие!
Marusya Tsoncheva
Marusya Tsoncheva 2 ай бұрын
Прикланям се пред вас!Що се отнася за сегашните елени те не знаят къде живеят,че са елински постници с Български корени.Бъдете Благословени и Дерзайте!
Georgi Atanasov
Georgi Atanasov 2 ай бұрын
Смях се от сърце! Браво, юнак! Значи от времената на Аспарух, Крум, Симеон войните между България и Византия са все вътрешни граждански войни!
peghk rubsk
peghk rubsk 25 күн бұрын
👎👎👎👎👎👎👎
Стилян Лазаров
Стилян Лазаров 2 ай бұрын
Благодаря, знанието е сила!👏👏👏🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Christo Christov
Christo Christov 2 ай бұрын
Браво Ванко - време е да се каже истината!!!
Elena Lazarova
Elena Lazarova 2 ай бұрын
Благодаря Ви добросърдечно,напред !Зазорява се !🇧🇬Гърците са дошли от Етиопия .Благословенни да сте !
Ico Hristov
Ico Hristov 2 ай бұрын
северозападна Мала Азия,не североизточна,неволна грешка.
Тодорка Тотева
Тодорка Тотева 2 ай бұрын
🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Vili Mihaylova
Vili Mihaylova 2 ай бұрын
Много малко хора знаят, че днешна Гърция и Турция( до Мала Азия) е била населена с тракийски племена. Троя също е била тракийски град. Гърците идват от Северна Африка и са работили като каменоделци при траките. Траките са живяли на племена и не създават държава, защото тяхната мисия е била: така да подготвят въздушната решетка , щото да бъде възможно създаването на Петата раса. Когато тракийската цивилизация започва да запада, гърците започват да водят войни с траките и открадват тяхната история, като я представят за гръцка. Мисията на гърците е да развиват разума. Всичко това се намира в Библиотеките на Ватикана, които са в подземията и са общо 15 км. Ватикана скрива истинската история на българите , с което си е сложила голям грях!
Иван Тренев
Иван Тренев 2 ай бұрын
Привет, не се заяждам, но Вие отново повтаряте лъжата за траки без да се усетите, може би. Във видеото обясних, че траки , като етнос не съществува. Това е политически измислен етнос, за да разделят античните българи от съвременните. Ние винаги сме се наричали траки. Пеласгите, илиригте, мизите - те не са траки. Те са племенни общности на древните българи
Ico Hristov
Ico Hristov 2 ай бұрын
​@Иван Тренев Елините са наричали пеласгите траки,по--късно римляните са ги нарекли sclavus,но става дума за един и същи народ,наречен българи.Констанс значи Стоян,Константин--Стоянчо.Това име се появява едва в 4век и вероятно е латински превод на българското име Стоян,тъй като и в Източната римска империя отначало се е използвал латинският език.По--късно е заменен от гръцки,който вероятно е бил лингва франка по тези земи,търговски език още от древността.
Иван Тренев
Иван Тренев 2 ай бұрын
@Ico Hristov Няма такова нещо! Тия , които ги даричате елини са българи пеласги и по-късно придошлите гърци от Либия, присвои нашата история! Склавите е съвсем друга работа. Руската и австрийска ицперии създават Славяни ,за да направят Третия рим от склави и "словени"- тоест - хора на словото и Библията, но русите го правят "Славяни", за да вземат проливите и да орежат историята ни :)
Stanimir Hristov
Stanimir Hristov 2 ай бұрын
​@Иван Тренев Имам един въпрос.Разкажете ни за древните Македонци.Какви про произход са те.Благодаря
1968everest
1968everest 2 ай бұрын
Нека критиците да се запознаят с трудовете и биографията на професор Ганчо Ценов и тогава да изказват папагалско мнение. Респект пред трудът и усилията на Иван Тренев и професор Евгений Сачев! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Светлозар Георгиев
Светлозар Георгиев 2 ай бұрын
❤Най -после да чуя с ушите си ,и да видя с очите си това ,което аз говоря потвърдено с преписи от изконни папируси от Ватикана и Будапеща с библейска литература пазена от столетия за да няма голяма -велика България...
Ceci Petkova
Ceci Petkova 2 ай бұрын
Светлозар Георгиев Доколкото знам архивите от Ватикана никой не ги е виждал.
Светлозар Георгиев
Светлозар Георгиев 2 ай бұрын
@Ceci Petkova Моите уважения! Даже има преписи от там...
Недялка Вълчева
Недялка Вълчева 2 ай бұрын
Благодаря за предаването, но бих искала малко факти и документи! В своята книга Александър Бояджийски говори за същото, но той има източници! При вас обаче, езика е по мек и благ! Харесва ми! Благодаря!
gopeto
gopeto 2 ай бұрын
Източниците му са изписани в описанието като нито един от тях не е съвременник на събитията, за които пиша или не се позовава на определени източници, докато пише, а са в стила “сядам след работа, нека попиша, за да се събудят българите”. Смятате ли, че те са достоверни източници, а не са пишат с простата цел да повдигнат българския дух, подменяйки вече нашата СЪЩЕСТВУВАЩА история?🙂
Trenko Dudov
Trenko Dudov 2 ай бұрын
Браво Иван Тренев!!! Чест и почитания!!!
Vesselina Popova
Vesselina Popova 2 ай бұрын
БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕН ЖИВ И ЗДРАВ!👍🙏💕🇧🇬🇧🇬🇧🇬💕
Plamen Hristev
Plamen Hristev 2 ай бұрын
Убийствена лекция на тема България ! Браво Иване ! Чудя се от къде намираш тази енергия за всичко това което правиш за българите . Защо нямаме поне двама - трима полетици с твоето мислене ?
Тодор
Тодор Ай бұрын
Благословен да си, Иване, Истината за Световната Българска Империя,трябва да се знае и помни.Тук е Сътворенческия Рай,Първосветилището и Първият храм в Олямб❤ ❤
Dilyana Mavrikova
Dilyana Mavrikova 2 ай бұрын
Благодаря Ви г- н Тренев!!! Благословен да сте !!✨
Rumiana Beluhova
Rumiana Beluhova 2 ай бұрын
Браво, г-н Тренев! Имаме голяма жажда за историческите факти и документи, защото МИНАЛОТО Е НАШЕТО БЪДЕЩЕ!!! ( древен философ). Бъдете здрав и Бог да Ви пази!!!
Sigma Wolf 🐺
Sigma Wolf 🐺 2 ай бұрын
Благодаря, Господин Тренев!🇧🇬❤️‍🔥
KaliKavala
KaliKavala 2 ай бұрын
Страхотно🎉 Чувал съм, че думата Елини била използвана от великите българи за да опишат онзи народ, който е чужд от онзи район (демек не българи). Интересно ми е дали наистина е така. Иначе е много тъжно как на гърците и до ден днешен им викат “византийци”. Тези, които ако не бяха великите сили, още щяха да са на градове държави. Тези, които са откраднали нашите митология, учени, мислители. Тези, които и до днес извиват ръцете на ЕС за пари ама не им се бачка да ги връщат. Тези крадливи и мързеливи мижитурки, които цял свят им се кланя, а са просто един робсвен и предателен народ (дори по време на Ф и А Македонски правят същите неща)
Даниела Трендафилова
Даниела Трендафилова 2 ай бұрын
Г-н KaliKavala, жалко, че има толкова невежи хора, а пък и коментари пишат, пък и на лъжи се радват!!! Ще спят ли по-спокойно ако оплюят всички, не виждайки гредата в своите очи? За какви "византийци" говорите??? ГЪРЦИТЕ (ДОРИЙЦИ, ПОНДИИ, АХЕЙЦИ, ЙОНИЙЦИ, ИЛИРИИ, КАРАКАЧАНИ, ОСТРОВЯНИ И МН. ДР.) СА РОБИ В РИМСКАТА ИМПЕРИЯ, ВКЛ. ВЪВ ВИЗАНТИЯ. ТЕ СА ХВЪРЛЯНИ НА ЗВЕРОВЕТЕ ПО АРЕНИТЕ И СА ПРАВЕНИ ГЛАДИАТОРИ. ОБРАЗОВАНИТЕ СА УЧЕЛИ ДЕЦАТА НА РИМЛЯНИТЕ. КОГАТО "ГЪРЦИТЕ" СА ВОЮВАЛИ ПОМЕЖДУ СИ ( ПРЕДИ ОКОЛО З000 ГОДИНИ) ТЕ НЕ СА БИЛИ ГЪРЦИ!!! БИЛИ СА ГРАДОВЕ-ДЪРЖАВИ НА РАЗЛИЧНИ НАРОДИ. СЛЕЛИ СА СЕ В ЕДИН НАРОД ПРЕЗ 1000-ТЕ ГОДИНИ, ПРЕЗ КОИТО СА БИЛИ РОБИ В РИМСКАТА ИМПЕРИЯ. ТОВА, ЧЕ НЕ СА ИМАЛИ ДЪРЖАВА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЕ Е ИМАЛО НАРОД! ОТНАЧАЛО СА БИЛИ "ЕЛИНИ" И СА ГОВОРЕЛИ И ПИШЕЛИ НА СТАРОГРЪЦКИ ЕЗИК, А СЛЕД ДОРИЙСКОТО НАШЕСТВИЕ СА СЕ СМЕСИЛИ С ДОРИЙЦИТЕ (ТРАКИ, ДАКИ, СПАРТАНЦИ, МАКЕДОНИ И ДР.) И СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ГОВОРЯТ (И ДО ДНЕС) НОВОГРЪЦКИ ЕЗИК - ДОРИЙСКИЯ ДИАЛЕКТ, А ИМЕННО ТРАКИЙСКИЯТ ЕЗИК!!! ДНЕШНИТЕ ГЪРЦИ СА ПОНДИИ, ТРАКИ, МАКЕДОНИ, ОСТРОВЯНИ, КАРАКАЧАНИ И МНОГО ДР. Сами те се НАРИЧАТ Θράκε THRAKES!!!!! Ние българите дори нямаме буквата "Θ"!!! КАКВИ ГЛУПОСТИ СЕ ГОВОРЯТ ТУК САМО!!!! НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ В НЯКОЙ МОМЕНТ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЪДЯТ ТЕЗИ, КОИТО ПО КАНАЛИТЕ РАЗПОСТРАНЯВАТ НЕВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ. А ПЪК ЗА ТОВА ДАЛИ ГЪРЦИТЕ КРАДАТ ПОВЕЧЕ ОТ НАС ОТ ЕВРОПА, МОЖЕМ МНОГО ДА СПОРИМ...
Heraklit Irko
Heraklit Irko 2 ай бұрын
@Даниела Трендафилова Много повече от съгласие мога да споделя от коментара ви! Аз дълги години съм изучавал едновременно и обходил и двете държави с техните археологически останки и артефакти.За това тези хуморески и съчинения са за хора с липса на каквито и да е познания по история.А древният град Константинуполис много малко хора знаят къде се е намирал!!!
Петър Андронов
Петър Андронов 2 ай бұрын
Моля качвайте още такива клипове, някой трябва да каже истината!
pepa papatheodorou
pepa papatheodorou 2 ай бұрын
Браво, Браво❤️
Reni Dimitrova
Reni Dimitrova 2 ай бұрын
Браво, най после, някой да се осмели да каже истината за нас българите!
Viktor Texas
Viktor Texas 2 ай бұрын
Чакам с нетърпение пейпала за да ви подкрепяме в спасяването на архивите
Ivan Radnev
Ivan Radnev 2 ай бұрын
Вече разбирам, от къде се пръкват гласоподавателите на Възраждане
UBIGI
UBIGI 2 ай бұрын
Благодаря! ❤ Само една забележка, не Кан - Кнезъ е титула на благородните! 🇧🇬🇧🇬
Dancho Konstantinov
Dancho Konstantinov 2 ай бұрын
Браво Ванка, мислех те за фантазьор, ала сега си мисля че си или с нелечима делюзия, или си просто Велик ! Даѝ некоя референция както се полага за Докторат ! Прекланям се пред настоятелността и огромните енциклопедични познания които си усвоил и логическите заключения !
Красимира Станчева
Красимира Станчева 11 күн бұрын
Това което казва Тренев може да изглеждате видеата на Мария Арабаджиева а тя говори с факти и да разберете че това е самата истина
Dimitar Petrov
Dimitar Petrov 2 ай бұрын
Браво 👏🏻
Иван Караколев
Иван Караколев 2 ай бұрын
Благодаря Ви господин Тренев! Но кой ще наложи тези нови тези в историята? Ще бъде много трудно!
Petar Aleksandrov
Petar Aleksandrov 2 ай бұрын
РЕСПЕКТ ❤ И ПОКЛОН ПРЕД ВАС ЗА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ И ДА КАЖЕТЕ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ!!!!!!❤
The Bomb
The Bomb 2 ай бұрын
Само вижте планината Булгар Даг в Анатолия, вижте инструментите тамбура и баглама. Само това ще кажа...
Petur Mihov
Petur Mihov 2 ай бұрын
Моля се на Господа да пази такива хора ! !
Ico Hristov
Ico Hristov 2 ай бұрын
​@Ivan Radnev Дай контрааргументи,пожеланието за вкарване на някого в психиатрия не е убедително.
Ivan Radnev
Ivan Radnev 2 ай бұрын
@Ico Hristov Ако някой ти каже, че небето е зелено, според теб има ли нужда да му даваш контрааргументи??? Този човек е шарлатанин и това колко хора не просто му вярват, а се прехласват по безумията му говори докъде е стигнал най-древният и най-великият народ и изобщо колко велик е той.
Ico Hristov
Ico Hristov 2 ай бұрын
​@Ivan Radnev А небето е и черно--нощем.
Анета Георгиева
Анета Георгиева 2 ай бұрын
Вие сте Вепик, г-Тренев! Велик българин и учен и Слава Богу, че ви има!
Danko Vassilev
Danko Vassilev 2 ай бұрын
Крайно време беше истината да се каже.А сега и в учебниците по история на децата.
Maria Kirilova
Maria Kirilova 2 ай бұрын
Гордея се с Вас! Дано успеете да доведете каузата до край!
George Guerov
George Guerov 2 ай бұрын
Г-н Тренев, моля дайте линкове към литературата, която можем да прочетем по тези въпроси! Благодаря ви предварително!
Ivan Radnev
Ivan Radnev 2 ай бұрын
Литературните източници и историческите извори текат само в болната глава на този човек.
Ico Hristov
Ico Hristov 2 ай бұрын
​@Ivan Radnev Прочети гръцки и латински извори от 5,6,7,век,прочети трудовете на Ганчо Ценов,той там е превел много от гръцките и латински хроники и не плямпай на вятъра.
Todor Tenchev
Todor Tenchev 2 ай бұрын
Благодаря! За всичко съм съгласен, освен за Тангра! Браво за смелостта да кажете истината!
gino gino
gino gino 2 ай бұрын
Kakvo za Tangra
Todor Tenchev
Todor Tenchev 2 ай бұрын
@gino gino че ТангРа не е измислен Бог. Щом се интересувате потърсете. Тук няма как да отговоря.
gino gino
gino gino 2 ай бұрын
@Todor Tenchev do kolkoto ZNAM Bulgarite si varvyat s Tangra na vsyakade . Ne sam se interesuval za ISTORIAta na Tangra. Sega mi sabudi lubopitstvoto Blagodary
petar koledov
petar koledov 2 ай бұрын
Уважаеми г-н Тренев. Видеото е хубаво,но би било страхотно ако имаше поне малко фактология. Когато го споделих със мойте познати всички за това ме питаха. Може би вината е също във мене, но последните години нямам време да задоволявам исторически. Благодаря че ви има
Иван Тренев
Иван Тренев 2 ай бұрын
Благодаря, ще имам предвид
KaliKavala
KaliKavala 2 ай бұрын
И аз имам този проблем когато почна да говоря на мои познати и приятели за истинската ни история. Едно нещо осъзнах след следене на много различни хора. Толкова са големи темите, толкова детайли и факти има, че за всеки две мин разговор трябва да изкарвате 20мин “фактология”. А тя е събирана с години от хората , които ни я предоставят като г-н Тренев.
gopeto
gopeto 2 ай бұрын
@KaliKavala Кавал, мислиш ли че г-н Тренев знае за какво говори? Та той самият не знае езиците, на които са писали съвременниците на събитията, за които говори. Всички “факти”, които споменава се основават на 4-5 БЪЛГАРСКИ извора, които живеят хилядолетия след тези събития като Паисий Хилендарски,Георги Раковски,Спароток и Иван Тренев(да,цитира себе си като довод за изказванията си). От тях САМО Паисий чете документите в оригинал като ги преразказва с пресилени факти, което е разбираемо имайки предвид ситуацията, поради която издава своето съчинение. Но смятате ли, че четейки само късни български извори може да стигнете до “скритата истина”, губейки всякакви форми на обективност?
Trendy Korfalieff
Trendy Korfalieff 2 ай бұрын
Браво!Най после истината!
Зевзека енчев
Зевзека енчев 2 ай бұрын
Браво Ванко Аз си мислех ,че Александър III Македонски е тракиец. Тези в Троя са българи. Продължавай все така.
Райко Делибалтов
Райко Делибалтов 2 ай бұрын
Моето знание,подкрепя изложеното!
Stela Lyubenova Saveva
Stela Lyubenova Saveva 2 ай бұрын
Браво .Чах ви отдавноа❤❤❤❤
Даниел Глоговски
Даниел Глоговски 2 ай бұрын
БРАВО ! Ще чакам и други такива исторически факти!
емил славчев
емил славчев 2 ай бұрын
Поздравления за това видео, отдавна трябваше някой да им забие шамар на нашите пишман култур исторически трегери !
Miglena Kirilova
Miglena Kirilova Ай бұрын
Брадатко слушам те с удоволствие... Желая ти много здраве щастие късмет и любов.... прегръдки
Miglena Kirilova
Miglena Kirilova Ай бұрын
Всичко да ти е във възход и в повече.Поздравления❤
Иван Тренев
Иван Тренев Ай бұрын
@Miglena Kirilova Искрено благодаря.
Hellen Radd.
Hellen Radd. 2 ай бұрын
Абонирах се! Да живее БЪЛГАРИЯ!!!
Faceless CS GO
Faceless CS GO 2 ай бұрын
Ще се радваме да ни направите едно кратко видео с максимално много снимкови и видео материали на документите, от които черпите информация. Може би първото видео трябва да засегне 3-4 теми отгоре, а в последствие да се превърне и в допълнителна рубрика във вашия канал, като разглеждаме определени факти и документи доказващи правотата на думите Ви. Уважавам Ви изключително много и всеки път се изумявам от интересната информация, която разбира се ме прави още по-горд. Знам, че задачата не е никак лесна, но поне можем да имаме отправна точка, за да дерзаем. (който има желание)
Вера Пандилова
Вера Пандилова 2 ай бұрын
Били ли сте в Гърция? Там чували ли сте друга музика освен гръцката ? На всякъде по табелите пише ли на друг език освен на гръцки ?Имат ли паметници възхваляващи други народи?Говорят ли угоднически на други езици и изписват имената си с чужди букви?Те са крадци ,но не и чуждопоклонници като нас и затова запазват лъжите си силни!
Венета Венкова
Венета Венкова 2 ай бұрын
Най-накрая някой високо да каже истината.
radoslav drenski
radoslav drenski 2 ай бұрын
Да сте жив и здрав г-н Тренев.Подкрепям ви напълно Успех
Нина Василева
Нина Василева 8 күн бұрын
Крайно време беше да се разбере истината Слава издраве на водещия и екипа
Райко Делибалтов
Райко Делибалтов 2 ай бұрын
Браво!
Steikata Steikata
Steikata Steikata 2 ай бұрын
‼️РЕСПЕКТ-УВАЖЕНИЕ ДАСКАЛ ТРЕНЕВ‼️ 💪😎👊🇧🇬 ЖИВИ И ЗДРАВИ КАКТО ВИЕ ТЪКА И ЦЯЛОТО ВИ СЕМЕЙСТВО БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ОСВЕТЛЕНИЕТО НА НАШАТА ИСТОРИЯ 🙏 ‼️НАРОД КОЙТО НЕ ЗНАЕ ИСТОРИЯТА СИ Е СЪЩОТО КАТО ЧОВЕК ДА НЕ ЗНАЕ РОДИТЕЛИТЕ СИ‼️ 🇧🇬БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО🇧🇬
RADOSLAV IVANOV
RADOSLAV IVANOV 2 ай бұрын
❤ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПЕРФЕКТЕН❤🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
maria petrova
maria petrova 2 ай бұрын
Историческата истина се е владяла винаги от власт имащите, те определят и учебните програми, и учебниците, и учебните помагала. Така се манипулират душите на децата и то вече поколения наред. Какво да се направи е въпросът. Политиците, които оглавят образователната система и законодателство, трябва да са преди всичко родолюбци, а не платени отвън /направо врагове на България/. Досега не сме имали родолюбиво мнозинство в НС.
X3MCTZN
X3MCTZN 2 ай бұрын
As Voltaire said: “ The Holy Roman Empire (of the German nation) is neither Holy, neither Roman nor an Empire". The term Byzantine was created out of German inferiority complex because they know that Germans usurped the term “ Roman Empire" after destroying ( Vandals, Goths etc) the western part of the Empire. Whereas the eastern part remained the original Roman Empire for more than a 1,000 years until 1453. And it was called Roman Empire by all its enemies, allies and subjects for all its existence.
Koko Barutchiev
Koko Barutchiev 2 ай бұрын
Евала много точно казано 😉😉😉
Jolly Roger
Jolly Roger 2 ай бұрын
Секоја чест, колега! Многу си добар! Ве покануваме во Скопје на размена на искуства и пријателска забава! 🤣🤣🤣😆
peghk rubsk
peghk rubsk 25 күн бұрын
Многооооооо сте далече от нас и от историята ни.Четете книги.
Stoycho Bosev
Stoycho Bosev 2 ай бұрын
Как света да признае истината за нас? Как да си признаят истината кои е разпространил светлината и духовното развитие в Европа ? Как да признаят гласно кои са първите християни изповядващи истинското учение? Как да склонят глава и да ни благодарят когато света е залят от поклонници на егото ? Ние сме обречени да носим светлина и пак ще донесем защото с това сме натоварени от Бог! Не се гаси туй що не гасне!
peghk rubsk
peghk rubsk 25 күн бұрын
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Zaneta Boubou
Zaneta Boubou 2 ай бұрын
Браво
Zdravko Ivanov
Zdravko Ivanov 2 ай бұрын
Съгласен съм с малки изключения.Думата "траки" е старобългарска.Още се използва в хърватския език и означава платнени ленти.Така че понятието като етнос вероятно произлиза от хората които са носили пояс на кръста.Тази традиция и сега можем да я проследим че се наблюдава по пътя на кимерийците. Другото нещо което трябва да се знае е името "българи".То е от латински произход bulgare и означава обикновен а в преносен смисъл народен.Така римляните са започнали да казват на земята която Херодот е назовал Трибалия,което означава абсолютно същото...Тривиален,обикновен. Така известния текст "Зиези от когото идват българите".Освен това думата булгаре в латинския се е използвала много пъти че и до ден днешен в наименованията на растения.
Иван Тренев
Иван Тренев 2 ай бұрын
Съжалявам, но не сте прав. Латинският е късен език, създаден много след санскрит / древнобългарски. Българи идват от - Арий и от Бълг. В следващи епизоди ще поясним, както и за "траките". Има богиня Траке, но траки няма
Zdravko Ivanov
Zdravko Ivanov 2 ай бұрын
Именно.Латинският е по-късен от санскрит и точно когато се латинизират Балканите се наблюдава използването на думата Булгари на мястото на Трибали.Проверете от къде произлиза думата Трибалия и какво означава.Същото като латинското булгари. Знам че за читателите са по вълнуващи романтичните и митични истории но нека бъдем реалисти. Ако се придържате към теорията "болг-арий" очаквам да я подкрепите логично освен етимологоично.Иначе по същата логика може да повярваме на не безизвестната теория в Русия че "руски" идва от "етруски".
Zlatko Dimitrov
Zlatko Dimitrov 26 күн бұрын
@Zdravko Ivanov Здравей Здравко. Трибали е лесно разпознаваема дума. Двусъставна е ....Три и Бали. В случая Три си е 3 , а Бал и Бол са думи определящи КОЛИЧЕСТВО , ГОЛЕМИНА. До преди 30 години когато бехме млади момчета си казвахме така.........Еееей, в тая дискотека снощи беше Бол със гаджета. А името Бал Кан си означава Голям Водач.
peghk rubsk
peghk rubsk 25 күн бұрын
​@Zlatko Dimitrov 👍👍👍👍👍👍👍👍👍
валентина терешкова
валентина терешкова 6 күн бұрын
Най-после ИСТИНАТА. Любимата ми теме-кратко,сбито,но разбираемо-за жалост малко е-налага се ,да се поправят учебниците
Dimitar Yordanov
Dimitar Yordanov 2 ай бұрын
Браво момче ние сме велика нация но насила говорят глупости.
Petar Dimitrov
Petar Dimitrov 2 ай бұрын
👏👏👏Браво г-н Тренев живи и здрави да сте Само истината за нас Българите
Penko Mitev
Penko Mitev 2 ай бұрын
Г-н Тренев, кажете на хората, как Черно море е било наше езеро, преди да стане море. Как Балканите, Кавказ, Украйна, Беларус, части от Полша и Словакия, Литва, Латвия и целия Анадол и части от Сирия, са били населени само от българи. Гърците ги създаваме ние, като народ от либийско племе, подвластно на Египет. А за първите фараони, които са с кестеняви и червеникави коси, от бялата раса, историята пак мълчи, за произхода им. От предание от дядо ми знам, че повече от 10000 години все тук сме живяли, защото някога морето е стигало отвъд Шумен. Споменът е останал с това, къде са връзвали корабите и лодките си. А ни учат, че сме живели в пещери тогава. Вярвам в думите на предците си, не на съвременните "пещерняци"!
Тодорка Тотева
Тодорка Тотева 2 ай бұрын
Вярно! И аз го чувала това,че морето е било до Шумен
Dimitar Melev
Dimitar Melev 2 ай бұрын
А не, Черно море са го "изкопали" древните укри, ние тогава само сме им продавали лопатите... ;) ;) ;)
GEZIMGjeta
GEZIMGjeta 2 ай бұрын
​​@Dimitar Melev 👍😂😂😂
Ivaylo Raytchev
Ivaylo Raytchev 2 ай бұрын
😁😁😁
Martpxvl
Martpxvl 2 ай бұрын
Господин Тренев гордея се че имам сънародник като вас!
gopeto
gopeto 2 ай бұрын
Сънародник, който не си пие хапчетата и се позовава на източници със същия проблем?
Somi Borilos
Somi Borilos 2 ай бұрын
Поклон пред делото Ви г-н.Тренев
The Bomb
The Bomb 2 ай бұрын
Субтитри и на английски за да знаят и чужденците. ДГД, византолозите... ;)
knightofwisdom11
knightofwisdom11 2 ай бұрын
Голямо Браво
Nyck Stoyanov
Nyck Stoyanov 2 ай бұрын
Благодаря!
Rumen Proshev
Rumen Proshev 2 ай бұрын
Уникален си .
Ivan Mitev
Ivan Mitev 2 ай бұрын
За съжаление Исторически Парк е бил консултиран от историци, който не са запознати с последните ви разкрития за Българската история. А инъче самата му идея е хубава.
Boyan
Boyan 2 ай бұрын
За това че гърция е изкуствена държава знам от татко си!
Kriscannabis
Kriscannabis 2 ай бұрын
BRAVO VANKA TI SI VELIK !!! az sam nabor 89 i te podkrepqm i ti vqrvam ,prodaljavai da otvarqsh ochite na mladite Balgari !!!
Dvimka 1411
Dvimka 1411 2 ай бұрын
Благодарим
Chriss KP
Chriss KP 2 ай бұрын
Направи предаване за Троя, стар тракийски( български) град.
Shaggy Jackdaw
Shaggy Jackdaw 2 ай бұрын
😀
Nedyalka Tsanoval
Nedyalka Tsanoval 2 ай бұрын
Господи, съвсем се обърках...... Кое е истина в нашата история?!
Georgie Smith
Georgie Smith 2 ай бұрын
Привет! Ако разберете че земята е равна и неподвижна, и космоса е измама, тогава какво? Мила сестро, живеем в абсолютна илюзия! Здраве и успехи!
Silvio Petrov
Silvio Petrov 2 ай бұрын
Респект....това е вярно , малцина го знаят ...но , трябва човек като вас и други наши уважавани историци да се обедините да го извадите на бял свят ...да се вкара в образованието па тогава да попитаме " западняците " ....а ми сега кой сте вие бре и откъде сте .....Я тука мирно пред Велика България!!!
Blackashes
Blackashes 2 ай бұрын
Мисля, че всеки знае за лъжата (византия)
d ivanova
d ivanova 2 ай бұрын
Адмирации за ника!!!😅
ТЕЧО
ТЕЧО 2 ай бұрын
Браво ,само че вече децата които трябва да четат това са функционално неграмотни,но уви ние сме много особен ген ,но ни трябва събуждане на тези гени, отключване
Туршийска империя
Туршийска империя 2 ай бұрын
Здравейте, господин Тренев, искам да Ви попитам откъде намирате информация за тези невероятни факти, тъй като аз също имам желание да се разровя и да разбера истинското славно минало на родината ни? Предварително благодаря и Лека вечер!
Иван Тренев
Иван Тренев 2 ай бұрын
На първо място прочетете трудовете на Георги Раковски, После Ганчо Ценов, след това Паисий, Евгений Сачев. Има още много - но това е добре за начало
Ivelin Ivanov
Ivelin Ivanov 2 ай бұрын
@Иван Тренев А сигурен ли си че написаното от Паисий е автентично ?
Иван Тренев
Иван Тренев 2 ай бұрын
@Ivelin Ivanov Скудоумие е да се мисли, че Пйисий пише лъжи,след като месеци наред е чел ръкописи от Виенската библиотека!
Dimitar Melev
Dimitar Melev 2 ай бұрын
@Иван Тренев Къде, къде... ?!! Във Виена ?!!
Kiril Paskov
Kiril Paskov 2 ай бұрын
Не схващам нещо - ако това е така,защо България и "Византия" са се били за надмощие постоянно,(Добър клип ) поне нали според това ,което пише в учебниците.
Иван Тренев
Иван Тренев 2 ай бұрын
Защото е имало зинастични борби и смяна на управлението между българи и чужди!
Martin Shiderov
Martin Shiderov 2 ай бұрын
Ако направите видео с Костадин Костадинов според мен ще е доста интересно. :))
Shaggy Jackdaw
Shaggy Jackdaw 2 ай бұрын
😀
Vili Mihaylova
Vili Mihaylova 2 ай бұрын
При първа възможност ще подкрепя финансово събирането на средства за изкупуване на архивите свързани с историята на България
Иван Тренев
Иван Тренев 2 ай бұрын
благодаря :)
voskre glavincevska
voskre glavincevska 2 ай бұрын
Do sega Makedonija beše vaša no sega koga Republikata Makedonija stana Severen makedonski kontinuitet vie trgnavte vo pohod protiv Helasianite ! Ne vi se dopaģa toa deka malku Tatari došle da vladeat ! Vie ste makedonska nacija mnozinski . Tatarite skoro i gi nema vo vašite geni ! Samo imeto vi ostana Tatarsko ! Ke mora da go promenite !
vassil petrov
vassil petrov 2 ай бұрын
​@voskre glavincevska Името ни е БЛЪГАРИ от БЛАГОСТ ! Спрели сме в 13 век по времето на цар Ивайло татарите на Ногай северно от Дунав. Това става с всенародно българско опълчение. След като не сме ги допуснали на Балканите тогава, днес за благодарност ни наричате нас българите "татари". Вземи и научи кой кой е и за какво се е борил, Руска маша.
Морнинг Стар
Морнинг Стар 2 ай бұрын
Защото се страхуват от истинските и за това с мимикрия смениха истината
Stan Gospodinoff
Stan Gospodinoff 2 ай бұрын
Столицата на Константин е била Сердика... той налива пари за Плиска и Преслав... логично почва строителството в Константинопол. Реално след него градът става столица. Аспарух е казал- " идвам за бащинията си ".
Kiril Yotov
Kiril Yotov 2 ай бұрын
За изключителната енергия на Българската територия говори и Джорджия Николова. Която казва -Затова съм се преродила на това място , със запазени традиции още от СЪТВОРЯВЯНЕТО НА ПЛАНЕТАТА.
Miglena Kirilova
Miglena Kirilova Ай бұрын
Мария Арабаджиева също
Zlatko Dimitrov
Zlatko Dimitrov 26 күн бұрын
Джорджия е дете индиго или кристал. Така мисля аз. Поздрави
Slavi Slavov
Slavi Slavov 2 ай бұрын
За съжаление победителите създават историята.....
Vera Apostolova LifeAcademyBelieve
Vera Apostolova LifeAcademyBelieve 2 ай бұрын
Това, което знам е, че всичко е България (БогАриЯ).
Danika Martinova Martinova
Danika Martinova Martinova 2 ай бұрын
Bravo Samo Taka malko hora sa Prosveteni
Захари Христов
Захари Христов 2 ай бұрын
👍👍👍👍👍
Valeri Tchobanov
Valeri Tchobanov 2 ай бұрын
Точно така е
Me Eating a Vitamin 🤣 #shorts
00:29
dednahype
Рет қаралды 64 МЛН
ЧЕТВЁРТЫЙ ЭПИЗОД ► Tiny Bunny (Зайчик) #10
47:32
Kuplinov ► Play
Рет қаралды 5 МЛН
Българите и Троянската война
29:18
Bulgaria ON AIR
Рет қаралды 56 М.
Били сме под робство, но били ли сме роби?
15:06
Ваклуш Толев / Vaklush Tolev
Рет қаралды 1,3 М.